L’oposició guanya la votació sobre els comptes generals de 2017

Sumem, ERC, NOPP, PDeCAT i C’s van sumar nou vots en contra pels vuit a favor del PSC

Política

La inversió al Sot d'en Barriques ha estat un dels principals motius.
La inversió al Sot d'en Barriques ha estat un dels principals motius.

Parets del VallèsJaume Ribell

Tots els grups de l’oposició presents al consistori de Parets van votar en contra dels comptes generals de 2017 al Ple Municipal celebrat ahir dijous 27. D’aquesta manera, el govern del PSC va perdre la votació amb els seus vuit vots a favor, pels nou en contra de Sumem Parets, Ara Parets-ERC, NOPP, PDeCAT i Ciutadans.

El pressupost de l’Ajuntament de Parets per l’any 2017 va ser de 23,7 milions d’euros, dels quals 8,3 van quedar al romanent de tresoreria i amb 1,7 de superàvit. Unes xifres que, en paraules de Rosa Martí, del NOPP, representen “números satisfactoris”, però afegint que “no s’han complert les previsions”.

En aquesta mateixa línia es van mostrar la resta de grups a l’oposició, que no van discutir tant el fons com sí la forma. “Ja que hi havia superàvit, per què les modificacions del pressupost que s’han fet no han estat per polítiques socials i sí, per exemple, per obres faraòniques com les del Sot d’en Barriques?”, preguntava Casandra Garcia de Sumem.

Coincidència d’arguments

També va fer referència a aquest aspecte Jordi Seguer d’ERC, afirmant que “hi ha altres prioritats”, i recordant que durant aquest període, s’han dut a terme modificacions de crèdit “per valor de 6,6 milions d’euros”.

Per part del PDeCAT, Raul Urtusol va incidir en el “malestar per com s’han gestionat” aquest diners, mentre que Manuel Losada de C’s es va limitar a sumar el seu vot negatiu. L’alcalde Francesc Juzgado tampoc va afegir comentaris i va ratificar que el punt “no s’aprova per nou vots en contra i vuit a favor”.

El ple també va servir pels parlaments de comiat de tots els grups cap als regidors Dídac Cayuela (PSC) i Ana Fernández (Podem), que deixen el càrrec per raons laborals.

Edicions locals