El Kaliu restaurant et proposa el plat estrella per aquest Nadal

Si encara no tens menú per a aquestes festes, el restaurant Kaliu et dóna una idea que de ben segur agradarà a tota la família

Picanto de Nadal farcit
Picanto de Nadal farcit | Manel Cuesta

Els Nadals són moments de grans dinars i sopars. Si en aquestes dates tan assenyalades vols sorprendre a família i amics amb un menú diferent, t'interessa conèixer la recepta estrella del Kaliu restaurant, el Picantó amb farcillet nadalenc realitzat pel xef Jose Cuesta.

Ingredients

1 picantó

4 orellanes

5 rovellons petits

3 figues

Suc de rostit

Carn picada d‘un pit de pollastre

1 ou fresc

Pa de motlle amb bona molla xopa de llet (fleca Llargués)

10 gr. de pinyons blancs

10 gr. llard de porc

10 avellanes

Pasta d'avellanes (praliné)

Sal i pebre

Canyella

Fil i una agulla

Elaboració

Agafem un picantó, cremem la ploma amb un bufador.

Girem el picantó i amb unes tisores comencem a obrir-lo a poc a poc amb l’ajuda dels dits sense trencar la pell. El més important és treure la part de l’os de davant de l’au.

Un cop obert i sense l'os central estirem la pell i afegim sal i pebre.

Pel que fa al farcit, en un bol amb llet afegim les orellanes partides, els pinyons, una mica de sal, pebre, la carn picada del pollastre, un ou cru i els rovellons.

Omplim l’au per l’esquena, prèviament oberta, afegint una branca de canyella. Després sobreposem les dues parts del picantó i comencem a cosir des de baix fins a dalt, sense deixar cap forat. Amb un altre cordill, es va tensant fins que donem la forma desitjada.

Untem l’au amb el llard. Preescalfar al forn a 200 graus i cuinar durant 10 minuts. Després baixem la temperatura fins a 180 graus, durant 30 minuts. Un cop passat aquest temps, deixem reposar el picantó al forn cinc minuts més amb la porta mig oberta.

Per tal de realitzar la salsa, en un wok ben calent, saltegem amb llard les orellanes, les figues, la canyella i els pinyons. Afegim sal i pebre i acabem així el plat amb el suc de rostit.

En el moment d’emplatar, tallem el picantó per la meitat i el servim al mig del plat. Per tal d’acompanyar l’ingredient principal afegim la salsa amb els fruits per sobre. Acabem amb uns punts de praliné i un parell d’avellanes i pinyons.

Bon profit!

Dades de contacte

C/ Quarter nord, 2
Mollet del Vallès – 08100
Barcelona
www.kaliurestaurant.com
kaliurestaurant@hotmail.com
Tel: 931 096 202  /  722 187 007

Edicions locals