Aprèn a preparar el Pastís Saint Honoré amb el restaurant el Kaliu
Després d'un àpat immillorable cal acabar el dinar o el sopar amb unes postres a l'altura
Hi ha qui diu que el nom d'aquestes postres té relació amb el sant patró dels mestres de postres Honoré d'Amiens. Per altres el títol prové del carrer parisenc de Saint Honoré en el que es van començar a comercialitzar. Sigui com sigui, amb aquesta recepta del restaurant el Kaliu prepararàs un Saint Honoré per llepar-se els dits.
Per a la massa "choux":
- 375 ml d'aigua
- 375 ml de llet
- 15 g de sal
- 15 g de sucre
- 300 g de mantega producte de Cerdanyola del Vallès - Bayolac
- 450 g farina
- 12 ous
Fon la mantega amb l'aigua i incorporar el sucre i la sal. Tamisar la farina i homogeneïtzar amb la resta d'ingredients. Després escaldeu la massa a foc mitjà fins que es desprengui de les parets del cassó. Abocar la barreja en un robot pastador amb l'accessori "pala" i afegir els ous a temperatura ambient, un a un.
Posteriorment, escudellar en safates amb un filtre llisa del nº 10, amb l'ajuda d'una forquilla, esquinçar la superfície per tal de fer-la pujar verticalment. Finalment, coure al forn a 140ºC sense ventilació durant 1h.
Per a la crema xantillí:
- 250 ml nata per muntar
- 2 beines de vainilla
- 100 g sucre
Muntar la nata ben freda, afegir la polpa de vainilla i abocar el sucre en forma de pluja.
Per al caramel:
- 100 g sucre
- 1 suc de llimona
- 10 ml aigua
Fondre el caramel fins que estigui ros i banyar les profiteroles per ambdós costats amb compte de no cremar-nos.
Per a la base de pasta de full:
- 1 planxa de pasta de full
- 100 g sucre glas
Encunyar amb l'ajuda d'un tallapastes individual la pasta de full i coure al forn a 200 º C durant 10 min. Després, escampar el sucre glacé amb ajuda d'un colador, i novament, coure 10 minuts més.
Muntatge del plat:
- Maduixes
- Flors
- Fulles de menta
Utilitzar la pasta de full caramelitzat com a base del pastís i al voltant anar posant la crema xantillí i les profiteroles farcits. Decorar amb maduixes.