Ruta: Raquetes de neu al Puig del Pam

Camp Base recomana itineraris per a amants de la natura

Contingut patrocinat

Ruta: Raquetes de neu al Puig del Pam
Ruta: Raquetes de neu al Puig del Pam

Fitxa tècnica
Situació: Capcir, Pirineu francès.
Punt de sortida i accés: Aparcament de Balcere, a la part alta del poble de Les Angles. Cal seguir els indicadors “Lac de Balcere” fins a trobar la ruta barrada. Ruta circular.
Alçada Mínima i màxima: Aparcament ( 1.791 m). cim del Puig del Pam ( 2.471 m).
Dificultat: Mitja.
Durada total de la sortida: 6 hores sense comptar parades.
Descripció: Ruta ideal per iniciar-nos al mon de les raquetes dins d’una zona privilegiada per la quantitat i qualitat de la neu i amb un molt baix risc d’allaus. Durant la ruta passarem per un parell d’estanys i un petit refugi on podrem descansar o aixoplugar-nos en cas de mal temps.

Itinerari: Sortirem de l’aparcament en direcció oest per una ample pista on veurem els indicadors “Balcere” amb el dibuix d’unes raquetes. Seguirem aquesta pista uns 40 minuts fins arribar a l’esmentat llac de Balcere, que el rodejarem per la seva riba esquerra per seguir pujant per una pista més estreta per dins del bosc. Fins aquest punt la ruta és ideal per fer-la amb canalla. Al cap d’una estona la pista gira bruscament a l’esquerra i surt del bosc per entrar en una gran plana, la Jaça de Ganyades on trobarem un petit refugi lliure. El camí segueix en direcció oest fins a trobar un torrent poc definit per dins del bosc, anirem superant el torrent fins deixar el bosc i entrar en una desolada coma sempre amb el cim enlairat damunt nostre. Anirem pujant buscant la línia que ens sembli més fàcil fins arribar al cim.

La tornada la podem fer per el mateix camí o be seguir la carena de la serra dels Alarbs que amb una suau baixada ens portarà a un ampli coll (2.232 m) on iniciarem el descens a la nostre esquerra fins arribar a la cabana de la Balmeta tot seguint el GR del Tour del Capcir. A partir de la cabana deixarem el GR i ens endinsarem al bosc en direcció est fins arribar a l’estany de la Balmeta i seguirem el camí per dins del bosc fins arribar al nostre punt de sortida. A la darrer part d’aquest camí veurem indicadors de la ruta amb raquetes de “Font Grosse” que ens serviran per arribar més fàcilment al final del nostre recorregut.

CAMP BASE Fent camí a la natura
www.campbase.es
C/ De la Bassa, 15 (C-17, KM. 17) · PARETS

Edicions locals