Ruta: Excursió a l'estany de Malniu

Camp Base i Carles Gel recomanen itineraris per a amants de la natura

Contingut patrocinat

Ruta: Excursió a l'estany de Malniu
Ruta: Excursió a l'estany de Malniu

Fitxa tècnica
Accés i punt de partida:
A Puigcerdà s'ha d'agafar la carretera N-260 en direcció a La Seu d'Urgell. A la sortida de Ger ens desviem pel trencall que hi ha a la dreta i que porta a Meranges. Una vegada aquí, continuem per l'estreta pista de Malniu fins arribar al refugi forestal de Malniu (2.130 m), situat al costat de l'estany Sec.
Situació: A prop del poble de Meranges (Cerdanya).
Durada de l'excursió: Per anar fins al llac, fer la volta sencera al llac i tornar al refugi forestal de Malniu cal preveure entre 2:30 h i 4 h aproximadament.
Dificultat: Baixa. Es tracta d'un itinerari molt fàcil. Idoni per fer amb la família al complet.
Desnivell: Uns 135 metres.
Com tornar al punt de partida: Pel mateix camí.

Itinerari: Iniciem aquest itinerari al pàrquing del refugi forestal de Malniu (2.130 m), a pocs metres del refugi comença un camí ample i força ben fressat. Pugem en sentit generalment nord-est, paral·lels al torrent de Malniu, deixant de costat el camí que es dirigeix al refugi de la Feixa i l'estació d'esquí de fons de Guils-Fontanera (GR-11).

La pujada és força suau i transcorre per entre arbres. Seguim pujant per l'ample i còmode camí. Per un moment sembla que aquest es decanti força i que ens allunyem en sentit est. No és així, doncs de seguida tornem a remuntar en sentit nord-est. Es puja un tram una mica més dret i pedregós, on el bosc presenta algunes clarianes, i ràpidament s'arriba a un lloc més planer. El camí es dirigeix cap a l'esquerra, realitzant una suau travessa en direcció al llac de Malniu. El bosc comença a presentar grans clarianes.

S'arriba finalment a un lloc força planer, molt proper a la vora del llac. De seguida hi arribem. L'estany de Malniu és preciós i a primer cop d'ull sembla gegant. La veritat és que és molt gran, un llac força important envoltat d'un paisatge bellíssim. L'estany de Malniu es troba a 2.264 metres d'altitud.

Farem la volta al llac deixant-lo a l'esquerra. Ens dirigirem en sentit est-nord-est, agafant un camí -a estones força ben fressat- que dona la volta al llac, gairebé sempre a pocs metres de l'aigua.

La vora nord del llac de Malniu està formada per prats extensos. És un indret acollidor i la perspectiva sobre l'estany és senzillament espectacular.

Seguim l'avenç suau i tranquil. El camí s'allunya del llac per uns moments, però de seguida torna a apropar-se a les seves aigües.

La vora occidental és força més pedregosa. L'estany ens queda a l'esquerra i albirem una nova perspectiva d'aquest. Cap al sud s'endevina la plana de la Cerdanya, i a l'altra banda hi destaca el massís de la Tosa d'Alp, la Serra del Moixeró i la impressionant Serra del Cadí. Darrera hi ha l'altiu Pedraforca, a l'Alt Berguedà.

Sense donar-nos conte tornem a assolir la vora sud de l'estany de Malniu. Hem donat la volta al llac en poc més de 45 minuts. Hem gaudit plenament d'aquesta excursió, i ara només ens queda davallar fins el refugi forestal, cosa que farem pel mateix camí.

CAMP BASE Fent camí a la natura
www.campbase.es
C/ De la Bassa, 15 (C-17, KM. 17) · PARETS

Edicions locals