Ruta: De la Collada de Dalt de Meianell al Puig Cerverís (2.206 m)

Camp Base i Carles Gel recomanen itineraris per a amants de la natura

Contingut patrocinat

Ruta: De la Collada de Dalt de Meianell al Puig Cerverís (2.206 m)
Ruta: De la Collada de Dalt de Meianell al Puig Cerverís (2.206 m)

Fitxa tècnica
Accés i punt de partida: A Ribes de Freser agafem la carretera local direcció a Pardines. A poc més d'1 Km de Ribes s'ha d'agafar el trencall de l'esquerra i agafar la pista de Tregurà i seguir-la fins a la collada de Dalt de Meianell (1.966 m). De Ribes fins a la collada hi ha uns 18 Km.
Situació: La collada de Dalt de Meianell separa els termes municipals de Pardines (a la Vall de Ribes) i de Tregurà (a la Vall de Camprodon). El mateix succeeix amb el Puig Cerverís (Comarca del Ripollès).
Durada de l'excursió: Per fer l'ascensió cal preveure entre 1 h i 1:10 h; mentre que el descens el farem en poc menys de 45 minuts. Per tant, la durada total d'aquest itinerari serà d'entre 1:45 h i 2 h.
Dificultat: Baixa. Ascensió que es pot prendre com a primera presa de contacte amb l'alta muntanya. Molt assequible.
Desnivell: Uns 240 metres.
Com tornar al punt de partida: Ho farem pel camí que travessa el vessant est del Cerverís.

Comencem aquesta excursió a la collada de Dalt de Meianell (1.966 m), des d'on és perfectament visible el Puig Cerverís, així com el bonic Puig de Balandrau.

Ens dirigirem en sentit oest, tot remuntant un camí molt ample paral·lel a la tanca de bestiar. Tot i que també es pot fer més endavant, recomanem creuar la tanca esmentada al principi d'aquest tram. Hi ha un parell o tres de llocs més on es pot fer.

Continuem ascendint sempre en sentit oest-nord-oest, a través d'unes pastures de poca inclinació (no hi ha camí) que normalment, són plenes de cavalls, eugues i vaques.

Quan travessem la tanca haurem de remuntar un prat molt més dret, que dóna accés a l'ampla cresta del cim.

Tot i que no hi ha camí, l'itinerari és molt evident, i remunta aquest ample i suau llom herbós, passant per alguns falsos cims i petites collades, que ens porten al Puig Cerverís Petit (2.196 m). D'aquí al Puig Cerverís (2.206 m) només ens queda seguir una carena gairebé planera que, en pocs minuts, ens deixarà al seu cim. Excel·lent perspectiva local.

El descens el farem davallant en sentit nord-oest. És una baixada curta i ràpida (terreny dret), i en pocs minuts s'arriba a una ampla collada (2.157 m) propera al Puig Rodonell (2.164 m).

Cal travessar la tanca de bestiar i tot seguit ens dirigirem en sentit est travessant uns prats (hi ha vaques), fins que trobarem el camí que girant a la dreta, ens portarà una altra vegada fins a la collada de Dalt de Meianell.

CAMP BASE Fent camí a la natura
www.campbase.es
C/ De la Bassa, 15 (C-17, KM. 17) · PARETS

Edicions locals