Ruta: Un tomb per la Llacuna

Camp Base i Juan Carlos Borrego recomanen itineraris per als amants de la natura

Contingut patrocinat

Ruta: Un tomb per la Llacuna
Ruta: Un tomb per la Llacuna

Fitxa tècnica
Situació: Anoia, Serralada Prelitoral
Punt de sortida i accés: La Llacuna
Alçada mínima i màxima: 943 m - 601 m
Dificultat: Mitjana
Durada de la sortida: 4 h

Sortim des de la plaça Major, on hi ha l’església de Santa Maria i l’ajuntament. Cal dirigir-se cap al bonic Portal d’en Garreta (E) i tirar avall fins a la cruïlla del carrer de la Creu, al costat de la qual hi una la font. Ens acostem a una escola per tot seguit trencar cap a l’esquerra en direcció el castell, creuant una zona residencial que alterna cases unifamiliars amb solars sense edificar. El carrer s’acaba a l’inici d’una pista cimentada, amb un indicador del càmping i una casa de turisme rural.

Deixem enrere el cementiri (15 min) i el trencall del càmping, on continuem per un corriol situat a la nostra esquerra (ens ajudarà una fita de fusta). Seguint unes marques verdes, arribarem al portal d’entrada del castell a través d’un camí empedrat, cenyits a les parets d’un cingle. Al costat de la fortalesa, l’ermita de Sant Per (30 min).

Rere la torre neix una pista que agafarem (S) tot pujant fins al Coll de la Coma, amb marques de GR 172 i un senyal de bassa de bombers (1 h). Girem a mà dreta en direcció Can Coguls caminant per un pla, sempre cap a l’oest.

Passat el coll de la Serra arribarem a la carretera de Sant Martí. Llavors trencarem a mà dreta i buscarem el proper camí de Pontons (1 h 30 min), cimentat. Seguint el GR arribem a la cruïlla de Cal Quim i el trencall cap al Puig Castellar, que està a la dreta. Cal fer el cim (2 h 15 min), entre les antenes i una caseta de vigilància forestal. Justament a l’esquerra d’aquest edifici de fusta trobarem una pista. L’agafem baixant per un alzinar. El camí, amb abundància de pedruscall, davalla fort fins a un cablejat i l’enforcall de camins del Coll Coral. En aquest punt hem de triar la dreta, en direcció Torrebusqueta, passant per les Clotes, mas amb una torre i una bonica font.

No hem d’arribar a Torresbusqueta, sinó que trencarem a la dreta tot prenent la carretera d’accés a aquest llogaret, entrant a la Llacuna i arribant al final de l’excursió.

CAMP BASE Fent camí a la natura
www.campbase.es
C/ De la Bassa, 15 (C-17, KM. 17) · PARETS

Edicions locals