Ruta: De Vallter a la Portella de Mentet i el Roc de la Portella (2.440 m)

Camp Base i Carles Gel recomanen itineraris per a amants de la natura

Contingut patrocinat

Ruta: De Vallter a la Portella de Mentet i el Roc de la Portella (2.440 m)
Ruta: De Vallter a la Portella de Mentet i el Roc de la Portella (2.440 m)

Fitxa tècnica
Accés i punt de partida: A Camprodon s'ha d'agafar la carretera a Setcases i seguir per la carretera local fins a l'estació d'esquí de Vallter 2000. Deixarem el vehicle al pàrquing superior (2.160 m). Aquest serà el punt de partida.
Situació: Vallter està situat a l'alta vall del Ter, prop de Setcases, a la Vall de Camprodon (Ripollès).
Durada de l'excursió: Per la pujada cal preveure entre 1 h i 1:10 h; mentre que el descens el farem en poc menys d'1 h.
Dificultat: Excursió força curta que no presenta cap tipus de dificultat.
Desnivell: Uns 280 metres aproximadament.
Com tornar al punt de partida: Baixarem pel mateix itinerari.

Començarem aquesta excursió al pàrquing superior (2.160 m) de l'estació d'esquí de Vallter 2000, des d'on és perfectament visible la portella de Mentet. Des de darrere el restaurant de les pistes pugem pel camí en sentit nord-est, deixant el torrent a la dreta. Travessem una petita zona boscosa per uns prats més drets però fàcils, i de seguida trobem el torrent esmentat.

Només entrar al llit del torrent trobarem una gran roca pintada de color blanc i vermell que assenyala el camí del Canigó (a la dreta). Nosaltres pugem tot el torrent o canal de la portella, doncs el camí de la dreta ens decanta massa de la portella esmentada.

Pugem per un terreny força pedregós on el camí està bastant fressat. La pendent no és massa forta, però una mica més amunt el pendent augmenta sensiblement. S'ha de pujar per aquest terreny més herbós que no pas pedregós, i en la part alta la pendent es torna a suavitzar. El sender es perd però l'itinerari és molt evident. Cal esmentar que pel torrent hi transcorre normalment un rierol, que segons l'estiu, a partir del mes d'agost està completament sec.

Per un terreny herbat i molt més suau arribem ràpidament a la portella de Mentet (2.412 m), pas històric que ens permetrà passar cap a la Catalunya Nord. En sentit nord-est un camí es dirigeix al poble nord-català de Mentet.

Nosaltres girarem a la dreta i ens dirigirem en sentit nord-est, pujant per un ample i suau llom pedregós. De seguida però, veurem a la dreta una petita cabana de pedra, bon aixopluc en cas d'haver-hi mal temps.

Finalment s'arriba al pedregós Roc de la Portella (2.440 m). Hi ha una imatge de la Mare de Déu de Montserrat. Vista esplèndida del massís del Canigó i les muntanyes i els colls que envolten Vallter.

CAMP BASE Fent camí a la natura
www.campbase.es
C/ De la Bassa, 15 (C-17, KM. 17) · PARETS

Edicions locals