Activat en fase d'alerta el pla per onada de calor

Dijous i divendres serà quan s'arribi al pic màxim de temperatures

Societat

Activat en fase d'alerta el pla per onada de calor
Activat en fase d'alerta el pla per onada de calor

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta per onada de calor el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya.

Aquestes previsions indiquen que s’inicia un episodi d'onada de calor a partir d’avui a les comarques de l’oest de Catalunya i a Ponent. Demà dimecres s’estendrà a les comarques de la Catalunya Central i serà dijous i divendres quan les temperatures arribin al pic màxim i la calor extrema afecti de manera generalitzada a gairebé tot Catalunya. La previsió indica que les temperatures podran superar els 40ºC a l’interior.

A més, seguint el seu protocol intern i d’acord amb aquesta situació, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

Protecció Civil de la Generalitat ha demanat als Ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i tinguin especial vigilància de les persones majors de 75 anys, sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

Edicions locals