Col·lectiu Ronda, al costat de l’economia social i solidària

Des dels seus inicis, Col·lectiu Ronda ha tingut una especial atenció a les cooperatives i al món de l'economia social i solidària. De fet, el model amb el que creu és també el model propi: Col·lectiu Ronda som una cooperativa, que l’any vinent acomplirà els 50 anys d’història, amb una organització basada en la democràcia interna, l'autogestió, l'equitat i la tranversalitat, amb un clar compromís social per canviar les regles del joc i apostar per la transformació social.

Per això dissabte 6 de novembre participem també a la IV Fira d’Economia Social i Solidària de Granollers, organitzada per diversos col·lectius com l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, L’Eixida, la Magrana Vallesana, Granollers pedala, Granollers en Transició i l’associació FESS Granollers, amb el suport de l’ajuntament local. Hi serem amb un estand de de 14 a 20h a la plaça Maluquer i Salvador, juntament amb altres projectes d’economia social per mostrar la riquesa d’aquest sector al territori. La fira se celebra a partir de les 10h del matí i hi haurà activitats, xerrades i trobades que s’encalcen totes sota el lema «Cuidar la terra, cuidar les persones».

Col·lectiu Ronda, dedicada a l'assessorament jurídic compromès en totes les àrees del Dret,  té una important àrea d'economia social que fa anys es dedica a l'acompanyament de cooperatives i col·lectius d'economia social i solidària. Però no només això, participem a través dels nostres despatxos repartits pel territori a la xarxa cooperativista catalana i col·laborem amb aquells agents que dia a dia treballen per a una transformació cap a alternatives socials i econòmiques més justes. La col·laboració va des dels grans esdeveniments com la Fira d'Economia Social i Solidària de Catalunya (FESC) fins a la cogestió d'activitats amb els Ateneus Cooperatius, com el del Vallès Oriental.

Els i les professionals que formen part de l'àrea d'economia social de Col·lectiu Ronda desenvolupen una ingent tasca per dibuixar itineraris que incloguin la formació, la consultoria estratègica i el servei de gestoria per entitats i col·lectius que ho necessitin. “Acompanyar des del desenvolupament de la idea fins a la consolidació del projecte”. Aquest és el camí plantejat. Què cal tenir en compte per formar una cooperativa? Quin és el règim fiscal de les entitats d'economia social? Com dur a terme una cooperativa d’habitatge? Preguntes com aquesta troben resposta en les formacions i cursos amb els que s'acompanya a les entitats, sumat a la tasca de gestoria, també per a persones autònomes, de tot tipus de tramitacions i obligacions de gestió. Uns serveis que  complementen tot l’assessorament laboral i jurídic que fem a Col·lectiu Ronda per continuar defensant tots els drets.

 

Col·lectiu Ronda

Granollers
Pl. Josep M. Folch i Torres, 12, 1r C
Tel.: 93 870 87 42 · Fax: 93 860 01 66

Mollet
Rambla Nova, 26, 1r 
Tel.: 93 593 33 46 · Fax: 93 570 33 44

www.cronda.coop

Edicions locals