Adéu a Sergi Mingote, un home compromès

Editorial

Una de les seves passions, la muntanya, ha sesgat la vida de Sergi Mingote, alpinista, polític, sindicalista i, per sobre de tot, una persona compromesa amb tot allò que es proposava. Mingote ha mort en un fatal accident al K2, la segona muntanya més alta del món i una de les més complicades, en un d'aquells reptes extrems, que havien passat a ser el seu modus vivendi.
Enamorat de Parets, va portar el nom del seu municipi arreu del planeta. Va dedicar part de la seva vida a la política local i va assumir un repte que tampoc va ser fàcil en aquell moment, rellevar Joan Seguer, l'emblemàtic alcalde que portava 21 anys al capdavant de l'Ajuntament i que havia protagonitzat la gran transformació de Parets. Mingote assumia el relleu a les files socialistes amb "il·lusió i convenciment", una actitud amb què  afrontar els reptes que el van acompanyar en els seus 49 anys de vida. No va voler perpetuar-se en el càrrec i, després de dos mandats, va deixar l'Alcaldia per dedicar-se a la seva gran passió la muntanya i l'esport inclusiu.
La seva accessibilitat i proximitat als mitjans i la seva presència a les xarxes el van convertir en una persona molt popular i estimada i així s'ha demostrat en els dies posteriors a la seva mort, en què s'han multiplicat els missatges de condol i estima cap a la seva persona. Ara l'àliga vola encara més alt. 

Edicions locals