Fem visibles les dones

Editorial

Diumenge, l'Acadèmia del Cinema Català donava una nova alegria a Mollet amb els cinc premis gaudí que han reconegut l'última pel·lícula de la directora molletana Neus Ballús, Sis dies corrents. La cineasta, que ja va aconseguir el 2013 el doblet de millor pel·lícula i direcció amb La Plaga filmada a Gallecs, demostrava amb aquest nou triomf com les dones van guanyant terreny i protagonisme darrere de les càmeres. La mateixa Ballús reivindicava el talent femení durant la gala i sentenciava: "Les dones hem arribat al cinema no només per fer operes primes, sinó per quedar-nos".
De la mateixa manera que fa uns mesos, una altra molletana, l'Alèxia Putellas, despuntava com un referent del futbol femení aconseguint la Pilota d'Or, ara és Ballús qui demostra l'empoderament de les dones en un altre àmbit històricament masculinitzat, el de la direcció cinematogràfica.
En els darrers anys, el moviment feminista ha reivindicat les dones invisibilitzades per la història i, a nivell local, també cal fer aquesta reclamació. Des del 1997 s'han atorgat 87 distincions cíviques Per Mollet, a persones que han destacat per la seva tasca vers la ciutat. D'aquestes, només 26 són dones. Pensem-hi i capgirem la tendència.

Edicions locals