“He fet del carrer el meu despatx”

Francesc Juzgado Candidat del PSC a Parets

Política, Entrevistes 26-M

Francesc Juzgado
Francesc Juzgado | PSC Parets

Sergio Carrillo

Francesc Juzgado és un apassionat de la política des de molt jove i es va comprometre amb el PSC “perquè és el partit amb el qual em sentia identificat amb els meus ideals”. També ha format part del teixit associatiu local, com a membre de l’Agrupament Escolta, CEP, Associació de Veïns de l’Eixample i la revista Tenes, i va ser cofundador de RAP107FM. La lectura, el cinema o veure el Barça “amb els amics de la Penya Blaugrana de Parets” són algunes de les seves aficions, i recomana llegir Los Pacientes del Doctor García (Almudena Grandes) i visitar el Sot d’en Barriques. També assegura que, si no votés el PSC, votaria en blanc, perquè “cap de la resta de formacions té Parets i les persones com a prioritat, a banda de la nostra”.

L’actual alcalde de Parets es presenta per primer cop a les eleccions municipals com a cap de llista. El passat 2 de juny va arribar al màxim càrrec polític del municipi, després de la marxa de Sergi Mingote, i ara treballa perquè el PSC continuï governant els quatre propers anys.

Tanmateix, Juzgado diu que, com que ja era primer tinent d’alcalde, la tasca “no ha canviat tant”. Això sí, assegura que “com a alcalde la responsabilitat és major que com a regidor, i he fet del carrer el meu despatx i de les necessitats de les paretanes i els paretans la meva agenda”.

El candidat socialista també explica que de cara al govern paretà dels pròxims quatre anys vol aportar la seva experiència en les diferents àrees de l’Ajuntament, “la meva vocació de servei públic i, sobretot, la meva il·lusió i motivació per seguir amb un model de poble, el del PSC, que ha transformat Parets per fer-lo el millor poble per viure i conviure”.

D’aquesta manera, rebutja aquelles veus que criden per un canvi al govern del municipi després de dècades de mandats del PSC. “Els canvis són necessaris quan alguna cosa no va bé. En la meva humil opinió, Parets funciona i progressa molt bé gràcies, no només a l’alcalde, sinó a un equip que ara hem renovat amb noves incorporacions i amb molta gent jove que sumarà molt al nostre projecte”, assevera l’alcaldable.

Un projecte que, entre d’altres, apuntarà a crear 1.200 nous llocs de feina, a construir la piscina municipal d’estiu o a ampliar la gratuïtat dels llibres també a l’ESO, a més de primària. Però també a ampliar les places del Centre de Dia de la residència o a construir pisos de protecció oficial per a joves, entre d’altres.

Pel que fa als resultats de les eleccions, no s’aventura a fer travesses, però sí creu que “podem millorar força els resultats” i assegura que “demanarem el suport de la població per poder governar sols”. “Estem treballant per aconseguir una àmplia majoria, però per respecte a la resta de formacions no diré cap xifra”,  afegeix. De cara al 26 de maig, Juzgado espera “que la gent voti en clau local i sàpiga valorar tot el que hem fet per ells i per al poble de totes i de tots”.

Segons el cap de llista socialista, els paretans i les paretanes han de donar suport a la seva candidatura, “perquè la nostra única prioritat són ells i el nostre poble. Perquè hem demostrat com podem transformar Parets i perquè el nostre és un projecte de poble, amb gent del poble i per a tot el poble, no només per a una part o una altra”.

Per últim, destaca la possibilitat que ha tingut en aquest mandat de “culminar el projecte que amb en Sergi Mingote havíem iniciat. I hem endegat de nous que espero culminar com tots els compromisos que assolim”. En gairebé un any que ha estat d’alcalde, recorda que “he pogut finalitzar obres tan destacades com el nou parc central del Sot d’en Barriques o el Complex Esportiu del Tenes. I a la plaça de la Salut li queden pocs dies. També vull destacar una iniciativa, com les sortides culturals”.

Edicions locals