“El PSC està governant l’Ajuntament com si fos el seu propi ‘cortijo’”

Casandra Garcia Candidata de Sumem Esquerres a Parets

Política, Entrevistes 26-M

Casandra Garcia
Casandra Garcia | S.C.

Sergio Carrillo

La candidata de Sumem Esquerres a Parets era molt petita quan va arribar al municipi, on viu des d’aleshores. Casandra Garcia va entrar en política a partir dels moviments socials del 15-M, afectada com a mestra “per les retallades tan escandaloses que hi va haver per part del Departament d’Ensenyament”. Fer una volta per la Torre d’en Malla, gaudir de les vistes de Can Serra o anar al pavelló poliesportiu són tres de les seves coses preferides per fer al poble. I diu que la Neus Jordà és la candidata amb qui té millor relació. Garcia, que ha estat jugadora i entrenadora del CB Parets, recomana llegir L’home a la recerca de sentit, de Viktor Frankl.

Podem, Catalunya en Comú, NOPP i MES han decidit presentar-se conjuntament a les eleccions municipals sota el nom de Sumem Esquerres a Parets i encapçalats per Casandra Garcia. La confluència va intentar aglutinar totes les esquerres del poble, però en va faltar una. “Vam trucar a ERC fa un any, però la negociació no va passar d’aquesta trucada”, diu l’alcaldable.

Per governar, però, estan oberts a seure amb aquest partit. “No tanquem la porta a parlar amb ningú, però òbviament ens aproparem als que ideològicament s’assemblen més a nosaltres”, apunta la cap de llista. I reitera que “el canvi és necessari per una qüestió de regeneració democràtica. Aquesta gent (PSC) porta 40 anys a l’Ajuntament i l’estan governant i gestionant com si fos el seu propi cortijo”. De fet, assegura que “l’únic que fan és estalviar uns anys, per fer grans obres l’any d’abans de les eleccions com el Sot d’en Barriques, i amb això s’asseguren la cadira quatre anys més. És el seu únic objectiu, i de tot això hem de fugir”.

De l’actual alcalde Francesc Juzgado, Garcia recorda que “porta ja molts anys vivint de l’administració i creiem que ell ja no pot aportar res més”. En canvi, Sumem Esquerres a Parets aportaria “la il·lusió, idees noves, fresques i modernes, i moltíssima empenta”. En aquesta línia, la cap de llista de la confluència d’esquerres confia fermament en ser alcaldessa en el pròxim mandat: “Ho tinc claríssim. El poble s’ho mereix, i la gent, que està molt il·lusionada, ens diu que ja era hora que les esquerres ens ajuntéssim i deixéssim de banda els interessos partidistes per centrar-nos en els interessos municipals”. Si això passés, Casandra Garcia seria la segona dona alcaldessa del municipi, després de Rosa Martí, número 3 a la llista de la formació. “Em dóna una tranquil·litat molt gran tenir la Rosa al nostre equip”, assegura Garcia.

Pel que fa a les seves propostes principals, destaca la nova piscina municipal descoberta. Garcia afirma contundentment que aquest equipament “serà una realitat amb nosaltres. En aquests quatre anys hem pogut veure que és viable i és una alta demanda dels ciutadans i ciutadanes. Al final són ells els que manen”.

D’altra banda, pel que fa al local cedit a Inkemia per instal·lar una seu universitària, Garcia diu que “ara que l’empresa ha entrat en concurs de creditors, refusaríem el contracte”. I proposa instal·lar en aquell espai un hotel d’entitats: “Volem portar totes les entitats del municipi allà perquè sigui el nexe d’unió i puguin compartir espais, trobades, es puguin coordinar entre elles”. Un altre projecte que valoren instal·lar a les naus del sector Iveco és un espai orientat a infants d’entre 0 i 9 anys, “per fer activitats orientades als mètodes Montessori i Pickler”.

Edicions locals