“Som l’alternativa més sòlida als 40 anys de govern socialista”

Jordi Seguer Candidat d'Ara Parets ERC

Política, Entrevistes 26-M

Jordi Seguer
Jordi Seguer

Sergio Carrillo

Al setembre farà quatre anys que Jordi Seguer es va afiliar a ERC. De fet, en els darrers comicis, l’alcaldable es va presentar com a independent. La seva família va arribar el 1911 a Parets per treballar a la indústria Linera, i són diversos els seus familiars il·lustres al municipi. Sortir a córrer o anar al gimnàs són algunes de les seves aficions, i recomana llegir “el darrer llibre del Romeva” (Esperança i llibertat). La Linera, “el meu barri de tota la vida”, és un dels espais que més li agrada del poble. I assegura que si no votés a ERC, ho faria per altres partits d’esquerra. Sobre la resta de candidats, destaca la bona relació que té amb en Manuel Losada (Cs).

En les eleccions municipals de 2011, 210 paretans i paretanes van votar ERC. I en els comicis del 2015, van passar a ser-ne 1.153. Part de la responsabilitat d’aquest augment recau en el cap de llista, Jordi Seguer. “Van deixar a les meves mans que dissenyés un projecte atractiu d’ERC a Parets, perquè s’havia de rellançar la secció local”, recorda. Ara, després de quatre anys a l’oposició, l’objectiu és clar: assolir l’Alcaldia. I Seguer creu que és possible, perquè “tenim el projecte més sòlid de poble amb un equip molt preparat i som l’alternativa més sòlida als 40 anys de govern socialista”, assegura.

Seguer assevera que el partit vol “millorar la qualitat de vida dels paretans amb projectes de justícia social, benestar social, via pública, ocupació de qualitat, en l’àmbit de la indústria, participació i transparència”. Pel que fa als projectes concrets, Ara Parets ERC planteja “la construcció d’una piscina descoberta a la zona del riu Tenes”. Però també vol “permetre la construcció d’habitatge assequible a la zona de Can Fradera i de l’antiga Bèndix”, i “cercar la ubicació definitiva per a un hotel d’entitats”, que podria ser a la Cooperativa. Aquesta possibilitat passaria pel següent supòsit: revocar l’acord amb Inkemia per incompliment, vendre l’equipament i adquirir una part de la Cooperativa. En tot cas, sobre el futur de l’edifici al sector Iveco on Inkemia havia d’instal·lar un centre universitari i una acceleradora d’empreses, Seguer diu que “la decisió caldria posar-la en mans de la ciutadania”. A banda de la venda, l’alternativa seria instal·lar-hi serveis municipals.

L’alcaldable del partit republicà diu d’ell mateix que és “una persona que ha vingut a dedicar-se durant un temps a la política per transformar el poble i crec que puc liderar un projecte per iniciar la transició”. Una transició que té el seu focus principal posat en “acabar amb aquest cicle de 40 anys de socialisme”. Tot i que Seguer admet que amb els diferents governs socialistes “s’ha transformat el poble” i diu que “cal quedar-se amb el millor d’aquesta etapa”, apunta que “no té res a veure el PSC del 1983 que liderava Rosa Martí (ara a Sumem Esquerres), ni el PSC del 1991 amb Joan Seguer, que ara dóna suport a la nostra candidatura. Ni fins i tot té res a veure amb el que dirigia en Sergi Mingote el 2011”. I de l’alcalde, Francesc Juzgado, recorda que “porta 24 anys en primera línia política. Ell representa el passat i nosaltres som el futur”.

D’altra banda, el cap de llista afirma que “volem liderar aquesta nova etapa” i afegeix que “encara que tinguéssim majoria, convidaríem la resta de forces republicanes d’esquerres a formar un govern ampli, perquè l’etapa que hem de viure requereix consensos”. També assegura que “som garantia real de canvi, perquè no hem format part mai d’un govern de l’Ajuntament de Parets”. I clou dient que “un vot a ERC és la garantia que no hi haurà pacte del PSC amb Cs”.

Edicions locals