“Jordi Turull ens va dir: ‘l’important és la unitat’”

Neus Jordà Candidata de Parets per la República

Política, Entrevistes 26-M

Neus Jordà
Neus Jordà | S.C.

Sergio Carrillo

Per primera vegada Neus Jordà es presenta a unes eleccions municipals, i ho fa com a cap de llista de Parets per la República. Mai abans havia estat a la primera línia de la política, tot i que de jove s’havia afiliat a les JERC. Amb aquest projecte assegura que vol transmetre valors com “demostrar que encara que siguem mares, som molt més que això”. Jordà és besnéta de paretans i sempre ha estat molt vinculada al teixit associatiu del municipi. De fet, va fundar l’entitat Festuka, va jugar al CB Parets i va formar part de la junta del FS Parets. Apassionada del parc de La Linera, recomana llegir L’ombra del vent i diu que gaudeix molt amb el teatre i la música. Per últim, clou destacant Casandra Garcia (Sumem Esquerres a Parets) com la candidata amb qui té millor relació i dubtaria entre el seu partit o ERC per votar-los en cas que no ho fes per Parets per la República.

Parets per la República es presentarà a les eleccions municipals de Parets sota el paraigua de Junts per Catalunya, tot i tractar-se d’un “partit absolutament transversal”, diu la cap de llista, Neus Jordà, qui explica que “ens presentem amb una llista que inclou gent de diferents branques catalanistes i independentistes com exvotants d’ERC, de la CUP o de Podem. I dintre d’aquesta transversalitat, evidentment s’inclou Junts per Catalunya”. Però insisteix que els membres de JxC “són només una part dins del conjunt”.

En aquesta nova formació política, Jordà i companyia volen “aportar al nostre poble els valors de la República Catalana, que és pacífica, plural i acollidora”. Però, evidentment, no tot tracta de qüestions nacionals, i Jordà també destaca alguns punts a tractar pel que fa a la política local: “Calen més espais i recursos en serveis socials; i som conscients de la deficiència que hi ha per al jovent a Parets, amb molt poc oci, molt poques activitats per a ells i també és molt difícil viure a Parets pel preu de l’habitatge”. El programa de Parets per la República, a més, parla de sostenibilitat “tant pel que fa al consum energètic, com en el fet d’arreglar el passeig fluvial perquè sigui un passeig verd on passejar amb les famílies, que estigui tot net i que enllaci així el Barri Antic amb l’Eixample”. També aposten per “tributar a l’Agència Tributària de Catalunya i consumir energia i llum d’empreses catalanes”.

D’altra banda, l’alcaldable recorda que van ser el Jordi Turull (número 17 a la llista), la seva dona, Blanca Bragulat (número 7), i el seu cosí Joan Turull (número 4) els primers que ens van dir: “Poseu Junts per Catalunya a disposició de la gent de Parets i tireu endavant una llista transversal, perquè l’important ara és unitat, unitat i unitat”. Però la unitat de les forces independentistes no va poder ser completa: “Ens hauria agradat que fos una unitat real, però no ha pogut ser. ERC no ha volgut ni seure a parlar”.

Pel que fa al govern socialista, la cap de llista de Parets per la República està convençuda que cal un canvi: “Sigui el partit que sigui i a qualsevol poble, l’excés d’anys genera desinterès. Crec que el PSC, dins de la comoditat que els han donat 40 anys de govern, està mirant els vots: a l’Eixample hi ha més vots i per això estan potenciant molt la zona de l’Eixample, i el Barri Antic s’està deixant perdre. El carrer Major hauria de ser el nucli viu del nostre poble i fa pena”.

Per últim, Jordà parla sobre la possibilitat de ser la segona dona alcaldessa de Parets: “M’agradaria pensar que sí que ho seré, perquè Parets ho necessita i per tot el que està passant a Catalunya. Però sent realista, no ho crec”. Tanmateix, sí que es mostra convençuda que “tindrem un paper important: confiem en tenir almenys dos regidors”. Si això passa, estarien disposats a parlar amb ERC i amb Sumem Esquerres i a “facilitar-los que governin”.

Edicions locals