“Volem consolidar la marca Parets”

Manuel Losada Candidat de Ciutadans Parets

Política, Entrevistes 26-M

Manuel Losada
Manuel Losada | Ciutadans Parets

Sergio Carrillo

El març del 2008, Manuel Losada va afiliar-se a Ciutadans. El candidat del partit taronja a Parets i coordinador territorial al Vallès Oriental i Osona va trobar en la formació d’Albert Rivera un grup de gent que era com ell: “Uns currantes, autònoms i amb petites empreses”. Ara, la política ocupa la major part del seu temps lliure i, de fet, recomana llegir les memòries d’Adolfo Suarez, Albert Rivera i José María Aznar. Pel que fa al municipi, Losada, un enamorat del Barri Antic, va arribar a Parets el 1990, de Cornellà de Llobregat, i és el gestor de l’empresa Debama –Decoración i Barnizados en Madera–. És amb aquesta empresa que ha col·laborat amb el CF Parets, Manyacs, Triple Bàsquet i el Club Petanca amb patrocinis. Pel que fa a la resta de candidatures, diu que no les podria votar: “El PP a Parets no té programa i el PSC té una deriva independentista”. Per últim, destaca en Jordi Seguer (ERC) com el candidat amb qui té una millor relació.

Fa quatre anys que Ciutadans va aterrar al consistori paretà amb Manuel Losada com a únic regidor, qui repeteix per tercers comicis municipals consecutius com a cap de llista, i ho fa per “treballar per tothom”. “El PSC no ho ha fet”, diu Losada. “Hi ha dies que són independentistes i hi ha dies que són constitucionalistes”, afirma incrèdul.

L’alcaldable creu que el principal rèdit polític de cara a guanyar la confiança dels electors ha estat la tasca ja realitzada: “En aquests quatre anys s’ha vist tot el que hem fet al municipi, i no només ha estat el tema de les banderes”, tot i que col·locar la bandera espanyola va ser una de les decisions que més va despertar l’opinió veïnal.

D’altra banda, més centrat en el programa, Losada aposta per “consolidar Parets com una marca de referència”, diu. “Parets es coneix pel gran teixit industrial que té, amb empreses molt fortes, però no tenim un sector per comprar; al Barri Antic, encara que s’han renovat els carrers, cada cop tanquen més botigues”, explica Losada. Tot plegat aniria lligat als eixos “industrial, comercial, esportiu i comunicatiu”. Pel que fa a aquest darrer àmbit, la comunicació, Ciutadans vol “traslladar la ràdio municipal a La Marineta per aconseguir una ràdio més potent”.

Serà a partir del 26 de maig a última hora de la nit, un cop acabat el recompte de vots, quan es començarà a intuir –o se sabrà– quines forces polítiques governaran a Parets, i si és viable que hi hagi Ciutadans. Sigui com sigui, Losada es mostra clar pel que fa a les travesses: “Em presento per guanyar, però sé que no tindré una majoria absoluta. És molt difícil que Cs Parets guanyi les eleccions avui”. Per tant, l’objectiu principal és “intentar treure el màxim de regidors possibles per poder fer força per treure programa”. És a dir, el candidat afirma que, en cas d’un possible pacte de govern amb alguna altra força “no anirem a demanar regidories, sinó que tots els nostres pactes seran per complir el programa electoral”. “Ja ho hem demostrat en aquest mandat”, afegeix. Una de les primeres accions que proposaria el partit taronja seria “fer una auditoria privada de l’Ajuntament”.

I amb qui podria pactar? Amb el Partit Popular no ho acaba de tenir clar, perquè, “tot i que moltes idees són semblants a Cs, el PP de Parets no té programa”. I l’altra opció són els socialistes: “Si derivem una miqueta al PSC perquè sigui més moderat i que treballi per a tothom, és el partit més coherent per pactar. Però intentarem ser nosaltres qui hàgim de demanar-li suport al PSC per governar”.

Per últim, Manuel Losada clou fent referència a l’actual alcalde: “La gent podrà decidir-se per Francesc Juzgado, que amb 62 anys li falta poc per retirar-se, o per una persona més o menys jove com jo, que ha treballat sempre amb una iniciativa privada, i amb qui fer una altra aposta i un canvi per al municipi”.

Edicions locals