“Parets era un poble millor quan el PP tenia veu a l’Ajuntament”

Marc Soto Candidat del PP a Parets

Política, Entrevistes 26-M

Marc Soto
Marc Soto | S.C.

Sergio Carrillo

Tot i que el cap de llista del Partit Popular de Parets no viu al municipi (resideix a Sant Fost), se sent ben integrat a la població des de ben petit: “La meva família i les meves amistats han estat sempre aquí”. També treballa força a Parets amb la seva empresa constructora. Marc Soto es va afiliar al PP als 18 anys davant “la sang que es va fer amb José María Aznar” amb les mobilitzacions del No a la guerra. I tot i que li agrada el cinema i el món del motor, ara dedica el seu temps lliure als seus fills. Recomana llegir El padrino i l’alcalde Francesc Juzgado és el candidat amb qui guarda millor relació.

En les eleccions municipals del 2015 325 veïns i veïnes de Parets van votar el Partit Popular. Això va provocar la pèrdua del grup municipal del PP al consistori, que Marc Soto defineix de “fet dramàtic”. Encara més tenint en compte que en el mandat anterior havien format part de l’equip de govern amb dos regidors. “Assumim que el 2015 vam tenir bastanta fuga de vot cap a Ciutadans”, diu Soto. També que antics vots populars es van abstenir: “No negaré que les notícies de corrupció del PP van afectar”. I, a més, considera que “algunes persones van decidir votar el PSC amb aquest concepte de vot útil que em sembla absurd”. Ara, després de quatre anys a l’ombra, l’objectiu de Soto i del partit és clar: “Recuperar el PP a Parets”.

En cas d’aconseguir representació al consistori en forma de regidors, Soto té clar amb qui es plantejaria pactar: “Haurem de dialogar amb totes les forces polítiques, però només pactaríem amb les forces que s’anomenen constitucionalistes: PSC i Cs”. D’altra banda, l’alcaldable assegura que “Parets era un Parets millor quan el PP tenia veu dins de la institució” i afegeix: “Volem deixar-nos d’històries. Prou de nacionalismes i prou d’assenyalar. Volem gestionar d’una manera eficient l’Ajuntament”.

El que considera més important és “que l’Ajuntament tingui un govern estable i ferm, que aprovi els pressupostos i que surtin les ordenances”. I compara la situació dels dos darrers mandats. “El 2011 vam fer un pacte de govern que va durar tot el mandat i vam portar endavant moltíssims projectes”, diu. Tanmateix, lamenta que “quan s’introdueix l’ingredient de nacionalismes, es provoca inestabilitat. En aquest mandat hi ha hagut un suposat govern estable amb vuit regidors del PSC i un de Convergència, i van acabar malament pel procés”.

Pel que fa als eixos principals del programa del Partit Popular, Soto destaca que volen “abaixar impostos, sobretot l’IBI, tant a habitatges, com a la indústria i als comerços. La pressió fiscal actual és una barbaritat”. També planteja fer un estudi en profunditat dels comptes “i si cal se sol·licitaria una auditoria”, i assevera que “eliminarem qualsevol element revolucionari respecte a la independència. L’Ajuntament és una institució de tothom”. Sobre aquest tema afegeix: “El llaç groc em sembla un insult, perquè diu que Espanya no és una democràcia, però això és mentida. És diferent de l’estelada, que defensa unes idees i jo les puc respectar”.

Per últim, reflexiona sobre el lema de la campanya, Som la teva veu: “Hi ha molta gent que no és independentista i creu en una altra manera de fer, però no es manifesta perquè tenen un altre tarannà”. Marc Soto clou dient que “volem ser la veu d’aquestes persones que estan preocupades per uns altres temes i que volen uns polítics eficients”.

Edicions locals