'Els projectes de Sumem Esquerres han de tirar endavant, governem amb uns o amb uns altres'

Casandra Garcia Vicealcaldessa de Parets del Vallès

Política

'Els projectes de Sumem Esquerres han de tirar endavant, governem amb uns o amb uns altres'
'Els projectes de Sumem Esquerres han de tirar endavant, governem amb uns o amb uns altres'

Sergio Carrillo

El 12 de gener de 2021, PSC i Sumem Esquerres presentaven una moció de censura per desbancar l'aleshores alcalde Jordi Seguer. Tot plegat es concretava el dia 27 en un ple sense el regidor de Sumem, Lluís Moreno, qui renunciava a l'acta l'endemà. Aquest govern autoanomenat unit i cohesionat, que ja ha superat el primer any de mandat conjunt, insisteix tant com pot en la bona sintonia existent entre totes dues formacions. Tot fa pensar que, si es necessitessin el 2023, s'hi trobarien sense problemes, però els queda tot un any plegats al capdavant del govern i ningú voldrà cedir terreny electoral.

–Quines són les principals diferències entre els dos governs dels quals n'heu format part?
–Ara hi ha un sol govern i les decisions es prenen de manera consensuada. En aquest govern sentim que els nostres projectes avancen més i penso que la ciutadania també s'ha adonat que hi ha una millor gestió al municipi. A més, tot i que tenim llibertat de pensament i d'acció dins de les nostres àrees, estem en constant informació i tots sabem què fa un i l'altre. És important saber treballar en la cultura de la coalició, que potser en el nostre país no estàvem molt acostumats, però ara mateix les majories absolutes són cosa del passat. Però no és gens fàcil, perquè suposa de moltes més reunions, de consensuar-ho tot molt més i de ser molt més generosos, però penso que per a la ciutadania és molt més ric un govern de coalició, i que sigui estable en el temps perquè els projectes que implementem perdurin i tinguin continuïtat.

–També ha variat, tot i que simbòlicament, el seu càrrec, passant a ser la vicealcaldessa.
–La primera tinenta d'Alcaldia és una figura més burocràtica o jurídica. L'acord va ser que, evidentment, el PSC tenia l'Alcaldia i Sumem Esquerres tindria la primera tinença. Però es va pensar a anar una mica més enllà i crear el càrrec de vicealcaldessa, per visibilitzar que som un govern en coalició, unit i cohesionat, i que els projectes, sobretot els grans i els importants, els hem de fer plegats i de la mà.

–Sovint l'oposició es queixa de manca d'informació. Com a regidora de Comunicació, què en pensa?
–Que no és real. La informació existeix, però han entrat en aquestes dinàmiques de la crítica constant i la tergiversació de tota la informació que els hi arriba. Quan demanen informació, sempre estem oberts a donar-la. Amb tot, quan saps que la informació serà utilitzada per fer aquesta crítica i aquesta constant tergiversació, tampoc és gaire agraït, però, tot i això, sí que se'ls hi dona.

–Amb la perspectiva actual, creu que us vau equivocar pactant amb Ara Parets ERC i Parets per la República?
–Jo crec que no. En aquell moment era necessari que al municipi es donés un canvi i penso que aquest canvi encara existeix. De fet, penso que el canvi és Sumem Esquerres a Parets, una organització municipalista que no té una directriu supramunicipal i que té com a única obsessió Parets i els projectes de Parets. Amb el Govern Plural va arribar un moment que implementar les nostres polítiques era molt difícil: notàvem que hi havia certes reticències, que hi havia bloquejos continus als nostres projectes i això avui no ens passa. Igual que dic que no ens vam equivocar pactant amb ERC i amb Junts, perquè penso que, després de tants anys de govern únicament socialista, aquell canvi en aquell moment era necessari; també et dic que no ens vam equivocar amb la moció, perquè va arribar un moment que la situació era insostenible.

–Quina va ser la gota que va fer vessar el got per canviar de govern?
–Per responsabilitat vam creure que en aquell moment era el que el poble necessitava, ja que la gestió que s'estava produint no era la més òptima.

–No vau patir perquè els vostres votants no entenguessin que governaríeu amb aquells qui volíeu desbancar del govern?
–Per això vam explicar molt bé els motius i per això continuem dins del govern, perquè penso que els nostres votants volen que Sumem Esquerres pugui implementar aquells compromisos que portàvem al programa electoral. Nosaltres tenim molt clar que, governem amb uns o amb uns altres, el que s'ha de produir és que els projectes de Sumem Esquerres tirin endavant.

–Arran de la moció, es va crear al poble un cercle de Podem desvinculat de Sumem. També s'ha constituït Comunistes Parets. Temeu que us restin força electoralment?
–Tenir diverses opcions respon a una democràcia positiva. No em fa patir. Cadascú des del seu espai i amb responsabilitat pot defensar les seves inquietuds i la seva ideologia.

–Quin paper tindrà vostè a les pròximes eleccions?
–Mentre tingui il·lusions, ganes i pensi que encara puc aportar constructivament bones propostes per millorar el municipi, si tinc el suport de Sumem Esquerres, continuaré liderant el projecte. I avui si que tinc il·lusió, ganes i idees, però queda molt per a les següents eleccions.

–Es veu com a alcaldessa el 2023?
–Tenim un projecte que m'agrada molt, perquè penso que l'essència de Sumem Esquerres a Parets dona qualitat a la política municipal, però competim amb les grans marques i Sumem Esquerres a Parets no surt a La Sexta ni a TV3. Per tant, arribar a la ciutadania per a nosaltres és més complicat, però treballem molt per explicar-li a tothom quin és el nostre projecte i qui són les persones que estem treballant perquè un dia, per què no, Sumem Esquerres arribi a l'Alcaldia.

–Us agradaria revalidar el pacte amb el PSC?
–Amb el govern actual ho tenim molt avançat, i si les coses continuen com fins ara... Però queda moltíssim.

Edicions locals