'Possiblement jo seré el candidat el 2023, o almenys transmetré aquesta petició al meu partit'

Francesc Juzgado Alcalde de Parets del Vallès

Política

'Possiblement jo seré el candidat el 2023, o almenys transmetré aquesta petició al meu partit'
'Possiblement jo seré el candidat el 2023, o almenys transmetré aquesta petició al meu partit'

Sergio Carrillo

El 12 de gener de 2021, PSC i Sumem Esquerres presentaven una moció de censura per desbancar l'aleshores alcalde Jordi Seguer. Tot plegat es concretava el dia 27 en un ple sense el regidor de Sumem, Lluís Moreno, qui renunciava a l'acta l'endemà. Aquest govern autoanomenat unit i cohesionat, que ja ha superat el primer any de mandat conjunt, insisteix tant com pot en la bona sintonia existent entre totes dues formacions. Tot fa pensar que, si es necessitessin el 2023, s'hi trobarien sense problemes, però els queda tot un any plegats al capdavant del govern i ningú voldrà cedir terreny electoral.

–Quin balanç fa d'aquest primer any al govern?
–Fem una valoració positiva. Crec que hem aconseguit donar un govern d'estabilitat, que això és molt important per al municipi per poder tirar endavant els projectes, tant de present com de futur. No ens sorprèn, però sí que m'alegra molt la bona relació que hem aconseguit tenir amb Sumem Esquerres a Parets.

–El 2019, Casandra Garcia admetia que les reunions amb el PSC havien estat fluides. Aquella primera presa de contacte, va facilitar la posterior moció de censura?
–Sumem Esquerres va reconèixer que havíem estat molt generosos; recordo aquesta paraula per part de Casandra Garcia en el ple de constitució del 2019. Així que no em sorprèn que puguem tenir la bona relació que tenim ara al govern.

–Què és el que el fa sentir més satisfet de la seva tasca en el darrer any?
–És molt difícil, perquè toques moltes tecles. No hem d'oblidar que som el partit que va guanyar les eleccions, amb molta diferència amb el següent, i van haver de sumar moltes forces polítiques per poder treure'ns del govern. Per tant, recuperar el govern i donar continuïtat als projectes que teníem de poble. Alhora, és molt important l'aposta que hem fet des del primer moment per la neteja de la via pública. Ens ho valoren molt positivament i es nota que hi ha hagut aquest salt. També em fa molta il·lusió poder reprendre les visites escolars per conèixer l'Ajuntament, perquè em sento molt a gust amb els nens. Són molt sincers, et diuen el que pensen, no amaguen mai res...

–Això que destaca dels infants, potser costa més de trobar-ho a la política?
–Ells són sincers, no tenen un rerefons quan et diuen alguna cosa. En política, tots tenim una doble intenció i uns interessos, però que són lícits.

–Es retreu alguna decisió des del seu retorn a l'Alcaldia?
–No estic satisfet de tot, però no estic insatisfet en concret de gaires coses. Vam ser capaços en poc més de dos mesos d'aprovar un Pla d'Actuació Municipal on vam posar en comú els projectes per tirar endavant. Estic més satisfet que insatisfet, però això no vol dir que ho vegi tot fabulós. No sempre pots ajudar les persones que et venen a demanar ajuda, perquè no està a les nostres mans, i això em crea un neguit i un malestar.

–Com recorda el període a l'oposició?
–No hi havíem estat abans ni era la nostra voluntat haver-hi d'estar. Recordo que les meves paraules en el ple de constitució van ser de desitjar-li sort al nou alcalde, que governés per tothom i que gaudís de l'experiència de ser alcalde, que és un honor i una satisfacció. Com a oposició, sempre vam ser constructius i lleials pels moments de pandèmia que ens va tocar viure. Hem sigut lleials, cosa que des de fa un temps no ho rebem igual. Vam fer una oposició constructiva, aportant idees, però la majoria de vegades no se'ns va agafar aquest oferiment.

–Creu que el seu predecessor va governar per a tothom?
–Suposo que ho va intentar, però no sé si ho va aconseguir. Crec que va governar una miqueta més pels que el van votar que no pels que no el van votar. Quan un és alcalde, encara que costa, ha de deixar les sigles i el partit i saber que està governant per a tot el poble.

–Quan us vau adonar que Sumem Esquerres a Parets no volia seguir en aquell govern?
–Ens n'adonem quan Sumem contacta amb nosaltres per comentar la situació que estan vivint i que els hi agradaria parlar-ne per si podíem avançar cap a aquesta línia (moció de censura). Però sí que havia vist situacions del govern anterior amb les cares molt tristes i més tenses. Suposo que la ciutadania també percep la bona entesa que tenim ara entre els membres del govern i que anem a la una; es denota una major estabilitat d'aquest govern i el beneficiat és el ciutadà.

–Si després de les pròximes municipals necessiteu a Sumem per governar, serà fàcil tornar a pactar?
–Tenim un rodatge important i això nostre no és postureig, és impossible fingir cada dia que tens bona relació. Només has de veure a la televisió com algunes coalicions de govern són més tenses, tot i mantenir-se. Nosaltres ens sentim còmodes amb els socis actuals de govern i quan arribi el 2023 ja en parlarem. M'agradaria tenir una majoria absoluta, però algunes vegades, tot i tenint-la, el PSC a Parets  ha governat en coalició amb alguna altra força política sense necessitar-la, com va passar amb Iniciativa.

–Tornarà a ser el candidat socialista?
–Una cosa és el que jo vulgui, que també és important; però l'altra és la decisió del meu partit. Possiblement, jo sigui el candidat, o almenys jo transmetré aquesta petició al meu partit per ser cap de llista a les pròximes eleccions.

–Per tant, vol seguir sent l'alcalde quatre anys més.
–La voluntat és ser alcalde i amb una majoria més àmplia que els resultats del 2019. Però això és normal, tots els partits sortim a guanyar, i en el nostre cas també per revalidar l'Alcaldia.

Edicions locals