'El govern diu que vivim al millor poble del Vallès, però la gent se sent bastant insegura'

Associació de Veïns del Barri Cerdanet 

Societat

'El govern diu que vivim al millor poble del Vallès, però la gent se sent bastant insegura'
'El govern diu que vivim al millor poble del Vallès, però la gent se sent bastant insegura' | AV Barri Cerdanet

Sergio Carrillo

Carles Moreno Roura i Albert Pérez Ninou –a la imatge– són el tresorer i el president de l'Associació de Veïns del Barri Cerdanet, l'única entitat veïnal de Parets del Vallès.

–Pocs anys abans de la pandèmia reactivàveu l'associació de veïns, que havia estat aturada durant una temporada. Per què la vau tornar a engegar?
–Albert: Sobretot per la poda. Ens queixàvem que només tallaven quatre branques, però anàvem a l'Ajuntament a títol individual i era molt difícil. Aleshores vam decidir donar-la d'alta una altra vegada i amb els veïns poder fer una mica més de força, i va donar resultat, perquè els temes principals els vam poder solucionar. És un barri antic que estava bastant deixadot.

–La poda ja es fa com vosaltres la reclameu?
–A: Hi va haver un parell d'anys que la van fer malament, vam queixar-nos i van haver de repassar-la; però aquest any ja han fet la que volíem nosaltres, que és la poda dràstica.

–Quin era el problema de la poda?
–A: Tallaven les quatre puntetes, els arbres creixien molt i tocaven a les cases, tapaven bastant tros de carrer, agafaven malures i deixaven anar molta resina. Així que estaves pràcticament tot l'any amb les voreres tacades de resina enganxosa.
–Carles: A les voreres també els van fer un bon repàs.
–A: Sobretot als escocells. Són arbres que fan molta arrel i aixequen molt les voreres. Al barri hi viu molta gent gran i alguna dona gran havia caigut. Era un perill.

–Quines altres queixes heu traslladat al consistori?
–C: Teníem un problema de deixalles per incivisme. Vam pressionar bastant perquè posessin càmeres en alguns punts per controlar-ho.
–A: Això ho vam aconseguir quan va entrar ERC, que semblava que ens feien una mica més de cas.

–La seguretat també us preocupa.
–C: El govern diu que vivim al millor poble del Vallès, però hi ha onades de robatoris. Hi ha molta gent gran i tenen molta por. Són vivendes una mica aïllades i la gent se sent bastant insegura.
–A: Però com que, segons l'Ajuntament, les estadístiques de la policia diuen que el percentatge de robatoris està dintre de la normalitat...

–I pel que fa a mobilitat?
–C: També havíem tingut un problema amb el trànsit al carrer principal que travessa el barri (Enric Ballera), sobretot a les hores punta. A cada cruïlla hi ha un Stop i badens...
–A: Però baixen els cotxes que ni Stops, ni badens, ni res.
–C: Els vam demanar de posar una patrulla, sobretot a les hores d'entrada dels nens a l'escola. No sé si van fer-ho, però continua passant.

–El vostre contacte amb l'Ajuntament és mitjançant el regidor de barri?
–C: Al mandat anterior hi havia més contacte amb el regidor de barri, Toni Fernández.
–A: Però després hem anat directament a l'Ajuntament amb instàncies... Quan va entrar ERC sí que teníem tracte directe amb el Jordi Seguer com a alcalde, i ara, des que van tornar els socialistes, al regidor de barri (novament el Toni Fernández) no l'hem fet servir més.
–C: No s'ha tornat a posar en contacte amb nosaltres. Tot i que el coneixem i és veí del barri.

–Sou l'única associació de veïns del poble. Seria positiu que cada barri en tingués la seva pròpia?
–C: I tant, perquè aleshores tots junts faríem més força. Si l'Associació de Veïns del Barri Cerdanet es queixa perquè hi ha una sensació d'inseguretat, diran que aquests són quatre arreplegats. Però si hi hagués més associacions de veïns i fessin força totes, no tindrien més nassos que atendre. De fet, al barri de Can Riera no estan constituïts com a associació, però sé que com a veïns s'uneixen, perquè han tingut una sèrie de problemàtiques, i s'han reunit conjuntament amb l'Ajuntament. Però crec que si estàs organitzat com a associació tens més força davant l'Ajuntament.

–Per què els veïns del Barri Cerdanet s'han de sumar a la vostra associació?
–C: Home, doncs perquè vivim en comunitat.
–A: I perquè totes les millores que es facin beneficiaran a tothom, així que com a mínim caldria implicar-se una mica. Al principi fèiem pagar 5 euros l'any per ser socis, però des de la pandèmia ja no es cobra, i la gent tampoc hi està interessada.

Edicions locals