Calçots i botifarres a la Festa Major d'Hivern de Parets

Aquest cap de setmana Parets celebra la Festa Major d'Hivern. Apart dels concerts i espectacles, un dels plats forts d'aquests dies és la calçotada popular de dissabte, que enguany arriba a la seva onzena edició.

Cultura

El dinar, tradicional de la cultura catalana, constistirà en calçots i botifarres. El tiquet es pot comprar fins divendres i costa 7 euros. La trobada, però,  tindrà lloc al Casal Can Butjosa (11 h) i acollirà activitats per a un públic de totes les edats. Els més petits podran gaudir de tallers, organitzats per l’Associació de Parets de Reforç Educatiu, i la companyia teatral Currandes Animació mostrarà l’espectacle Visca la Festa (13 h). La jornada també inclourà exhibicions del Casal Can Butjosa i el Gimnàs Parets, que pujaran a l’escenari per fer diferents balls. Tampoc faltarà una funció de màgia còmica, Màniga curta, a càrrec d’Àaron.
Dissabte les colles de diables sortiran al carrer. Diables, Diablets, el Bitru i el gegants Llucifer han organitzat una nit de foc, que començarà a la plaça de la Vila (18 h), en la qual participaran Diables de Granollers i Diables de Santa Perpètua. Després de recórrer els carrers del municipi, el correfoc arribarà al Parc La Linera, on hi haurà un espectacle pirotècnic i es repartirà brou entre els assistents.
Diumenge la protagonista serà la Colla de Gegants, Grallers i Bestiari de Parets, que farà sonar la gralla a la plaça de la Vila, on també hi haurà la fira d’artesania. Els menestrals oferiran tallers familiars.

D'altra banda, el dissenyador paretà Pere Vilardebó ha estat el guanyador del concurs de creació de la imatge de la festa major d'hivern.Més d'una quinzena de persones de diferents procedències, com ara Parets, Lliçà de Vall, Lliçà d'Amunt, Montornès, Montmeló, Mollet, La Garriga i Girona, han participat del certamen.
 

Edicions locals