Oriol Albero i Lluís Lleida del CAM Parets acaben la Ultra Cavalls del Vent 2013

Jordi Edo va haver de retirar-se en patir una lesió al bessó dret als dos quilòmetres de cursa

Esports

Els socis del Club d’Activitats de Muntanya (CAM) de Parets Oriol Albero i Lluís Lleida van completar els 100 km i 13.320 metres de desnivell de la Ultra Cavalls del Vent, la cursa de muntanya d’ultraresistència més exigent del calendari català. Albero va finalitzar la prova en 21h15m, i Lleida en 23h37m, ocupant els llocs 396 i 501 de la classificació general absoluta, respectivament.

Per la seva part, Jordi Edo, el tercer soci del CAM que va prendre la sortida, va ser retirat pels serveis mèdics de l’organització al quilòmetre 39, després d’haver patit un greu trencament fibril·lar del bessó dret en el segon quilòmetre de la prova. En aquells moments, Edo era el primer classificat del CAM a la cursa.

Dels 1.050 participants, només 626 van creuar la línea d’arribada de Bagà en el temps màxim de 28 hores establert per l’organització. El 40% restant de participants va abandonar, o va ser desqualificat per incompliment del reglament, o retirat per decisió del serveis mèdics.

L’edició 2012 de la UCV es va caracteritzar per unes condicions climàtiques extremes amb un 80% d’abandonaments. L’atleta Teresa Farriol va perdre la vida per hipotèrmia. Per això, enguany, s’han multiplicat les mesures de seguretat.

Edicions locals