Grifols restaurarà la masia de Can Guasc per establir-hi la seva seu corporativa

L'Ajuntament de Parets i l'empresa Grifols estableixen un conveni de col·laboració pel qual l'empresa es farà càrrec de la restauració de la masia Can Guasc, edifici de titularitat municipal inclòs dins del Catàleg del Patrimoni Arquitectònic.

Economia

Grifols ha manifestat el seu interès de fer-se càrrec de la restauració de la masia i del seu manteniment així com de les zones adjacents a fi i efecte d’establir en aquest emplaçament la seu corporativa de la companyia, en concret les dependències administratives i de direcció.

 

Entre els objectius del conveni destaquen la voluntat de consolidar la masia com a element patrimonial de l’Ajuntament, la seva adequació a les necessitats de l’empresa, realçar l’entrada actual i potenciar la torre, un dels elements característiques de l’edificació, segons apunten fonts municipals. La masia serà rehabilitada tant en la seva part interior com a l’exterior, així com la urbanització general.

 

L’actuació es desenvoluparà en dues fases. La primera consistirà en la rehabilitació de la masia i els espais adjacents, que es farà atenent les determinacions del Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de Parets del Vallès. L’execució, un cop aprovat el projecte d’obres, no podrà superar el termini de dos anys de durada.

 

Les obres de la segona fase començaran 5 anys després de l’aprovació definitiva del projecte d’obres i el termini d’execució també té un termini màxim de dos anys. Aquesta part de l’actuació consisteix en la construcció d’un edifici annex a la masia.L’edifici continuarà sent de titularitat municipal i la masia, un cop restaurada, formarà part de les jornades municipals de promoció i difusió del patrimoni arquitectònic de Parets.

 

D’una banda, està prevista l’edició d’un resum de la història de la masia i les actuacions de rehabilitació realitzades i de l’altra, s’organitzaran visites organitzades a les dependències dins la programació d’activitats municipals.

 

Mitjançant l’acord, el consistori de Parets atorga una concessió de 35 anys a l’empresa, que es compromet a restaurar la masia i el seu entorn. El conveni estableix alhora un cànon anual de 12.000 euros que l’empresa GRIFOLS abonarà al consistori i un cànon extraordinari per valor de 350.000 euros.

 

Can Guasc està situada al polígon Llevant Industrial, prop de la carretera C-17. La construcció respon a un gran casal a un torre quadrada al costat de llevant. Apareix al fogatge de 1497. La família Guasch va ser l’antiga propietària i des de fa uns anys pertany a l’Ajuntament de Parets.

Edicions locals