S'amplia el pressupost per inversions com la sala de La Cooperativa

L'Ajuntament de Parets demanarà un préstec d'un milió d'euros per a "inversions que no es volen demorar, però que no tenien prou dotació pressupostada", segons explicava en el ple la regidora d'Hisenda, Sònia Lloret.

Política

La meitat de l’ampliació es destinarà al condicionament d’una de les sales de La Cooperativa que es destinarà a activitats socials i culturals. Així, la inversió en aquest equipament, cedit per 50 anys, suposa uns 500.000 euros, mentre que en el pressupost inicial s’havia previst una partida de 300.000 euros. Precisament, aquest canvi de partida aixecava les crítiques de l’oposició. “A l’hora de pressupostar poden haver-hi desviacions, però no entenem aquest increment del 166%”, deia Francesc Pulido de CiU que, amb tot, anunciava l’abstenció per “no posar pals a les rodes, tot i el nostre neguit”.
L’alcalde, Joan Seguer, argumentava que aquesta és una obra prioritària per a aquest any i que cal una dotació econòmica perquè encara no s’han rebut els aprofitaments urbanístics. La portaveu de NOPP, Rosa Martí, considerava que no es van concretar prou aquests aprofitaments.
L’ampliació de crèdit també servirà per liquidar les obres de Pau Vila (200.000 euros); per instal·lar l’escomesa elèctrica de Cal Jardiner (13.000 €); per obres d’urbanització, xarxa viària i carril bici, en especial a l’accés de l’escola Lluís Piquer i als carrers Sant Antoni i Verge de Montserrat (74.000 €); i per mobiliari i equipaments a l’edifici de la petanca i Cal Jardiner (123.000 €).
Segons la llei d’estabilitat pressupostària, el consistori ha hagut d’elaborar un pla econòmic financer per contrarestar aquestes modificacions de crèdit. Per al NOPP el que caldria seria un pla de contenció de la despesa, que “es pot reduir en l’àrea d’administració general, com en lloguers, atenció protocol·lària, informació i publicacions, estudis, assessoria i treballs tècnics”, deia Martí. Segons la formació, en dos anys, la despesa en aquest àmbit ha augmentat un 38%.

Edicions locals