Niu d’Art Poètic premia el millor rapsode i la millor poesia inèdita

Jaume Piquet i Pilar Guasch són guardonats amb els dos primers premis del certamen

Cultura

Pilar Guasch Font (Mollet) i Jaume Piquet (Manresa) van ser distingits com a millor rapsoda i millor autor de poema inèdit, respectivament, al 28è Festival de Poesia de Niu d’Art Poètic. L’entitat paretana celebrava dissabte l’acte anual més important al Teatre de Can Rajoler, que en aquesta edició retia homenatge al poeta Joan Margarit.

Guasch va obtenir el primer premi per la lectura dels poemes Dissabte, de Miquel Martí i Pol, i Torino 1950,  de Margarit. Per la seva part, Piquet va aconseguir el guardó per la poesia inèdita Renéixer a tu. El primer premi d’ambdues categories està valorat en 600 euros.

Els rapsodes Pere Nogueras i Antonio Bizarro van quedar en segon i tercer lloc respectivament, i Joan Asbert i José Andrés Pico van aconseguir el segon i tercer premi a la categoria de poesia inèdita.

La festa va ser també el primer acte públic de Joan Sala Vila com a president de Niu d'Art Poètic. Sala va afrontar el seu primer repte consagrant el certamen al darrer llibre de Joan Margarit, Des d'on tornar a estimar. A banda del concurs de poesia, l'acte va comptar amb un espectacle poètic musical inspirat en dotze poemes de l'obra de Margarit, portats a escena per l'actor granollerí Paco Asensio i acompanyats per les notes musicals del violí d'Ernesto Briceño, director del CEM Maria Grever de Parets, i d'una projecció de la ballarina Àgueda Murillo.

Edicions locals