Un curtmetratge rodat a Parets i Mollet, premiat a Romania i seleccionat a sis països

La productora Dawn Melodies, amb seu a Parets, va rodar a espais com el Parc dels Colors i Can Butjosa

Cultura

La productora independent Dawn Melodies estrenarà al febrer un curtmetratge rodat en localitzacions de Mollet i Parets. Es tracta de Subliminal, que, tot i que encara no s’ha pogut veure a cap sala de casa nostra, ja ha recollit dos premis –Millor Director i Millor Actriu al 12 Months Film Festival de Romania– i ha estat seleccionat en sis festivals d’arreu del món.

Els cineastes afincats a Parets Anaís Medina i Tony Navarro van rodar bona part de les escenes clau i de més acció als espais baixvallesans entre el setembre i l’octubre de 2014. “Sempre intentem promocionar el nostre territori”, apunta Medina, qui va convertir el Parc dels Colors, el parc de Ca l’Estrada, el sector IVECO i la zona de Can Butjosa en decorats d’una història que qüestiona les virtuts de la tecnologia (“I si no és tan positiva?”)  i critica la fe cega que la societat hi destina.

I és que l’argument de Subliminal arrenca quan apareixen al mercat unes ulleres que prometen a l’usuari meravelloses sensacions i una nova manera d’interactuar amb la realitat. L’instrument òptic, però, és més perillós del que sembla en un primer moment.

No és la primera vegada que aquests municipis fan de teló de fons a les faules de Medina i Navarro. A Sketches –la seva opera prima, premiada al festival barceloní Cinoscar– i a Relación inesperada ja van aparèixer en més d’una escena.

Per ara, l’única estrena prevista serà a una sala de Barcelona. Als autors, però, els agradaria “poder-la reestrenar a Parets o Mollet”, tot i que de moment no s’hi han interessat cap dels dos consistoris. “Els nostres projectes estan autofinançats i ens agradaria rebre algun tipus de col·laboració”, apunten.

Edicions locals