L’Ajuntament de Barcelona redueix a la meitat l’aportació al Circuit de Catalunya

La retirada de la subvenció municipal es farà de manera progressiva

Economia

L’Ajuntament de Barcelona deixarà de subvencionar el Circuit de Barcelona-Catalunya de manera progressiva durant els pròxims anys. L'alcaldessa Ada Colau ha manifestat que no considera prioritari el Circuit en l’actual context d’emergència social, i per això retirarà les ajudes a la F1 que va impulsar l’anterior govern de Xavier Trias.

Així ho ha manifestat oficialment l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, després que ja en campanya electoral –primer– i de manera informal –després– ja hagués anunciat la intenció del seu grup de retirar el suport a l’equipament vallesà.

Colau no considera prioritari el Circuit en l’actual context d’emergència social, i per això retirarà de manera progressiva les ajudes a la F1 que l’anterior govern de Xavier Trias va impulsar a partir del 2013.

Durant l’any que hem deixat enrere Barcelona ha mantingut l’aportació de 4 milions d’euros a l’equipament automobilístic, i enguany el govern municipal de Colau ja ha alertat que la reduirà a la meitat, 2 milions d’euros.

Fa uns dies, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, reiterava que per al govern de la capital catalana mantenir la Fórmula 1 no és una qüestió prioritària, i defensava que la retirada de la subvenció es faria de manera “progressiva”, ja que Barcelona “té responsabilitats com a capital de Catalunya pel que pugui passar en altres ciutats”.

El tinent d’alcalde també va explicar que, després de mantenir reunions amb alcaldes de l’entorn del Circuit, l’equip de govern de Barcelona va optar per fer una retirada paulatina –la primera reducció ha estat de 2 milions d’euros, el 50% de l’aportació del 2015– per donar temps als ajuntaments afectats a fer plans de viabilitat i finançament. 

Un retorn de 350 milions
Fa uns mesos la Conselleria d’Empresa i Ocupació va posar sobre la taula –com a argument per fer canviar d’opinió el govern de Colau– el retorn econòmic que genera l’activitat del Circuit, que estimava en uns 350 milions d’euros, dels quals uns 200 van directament a Barcelona.

El conseller explicava llavors que les aportacions de l’Ajuntament, la Diputació o la Generalitat serveixen per compensar els comptes del Circuit, que té un pressupost d’uns 40 milions que serveixen per cobrir totes les activitats de l’equipament.

Edicions locals