Parets obre el procés dels pressupostos participatius

Dijous (20h) es presentarà a Can Rajoler el procés participatiu Amb els diners, tu hi comptes del pressupost municipal per al 2009. La iniciativa es fa des del 2004 i té com a objectiu la implicació dels veïns en els comptes locals.

Política

Es tracta d’un procés obert a la participació de tots els ciutadans majors de 12 anys amb algun tipus de vinculació amb el municipi i que permet escollir el destí de 300.000 euros del capítol d’inversions del pressupost municipal.

 

LES NOVETATS

 

La novetat d’enguany és que hi haurà dos blocs. En el primer es recullen les propostes més valorades que han sorgit en altres processos participatius i s’hauran d’ordenar segons el criteri del votant. En el segon, el ciutadà podrà fer noves propostes d’inversions en espai públic i en equipaments municipals. Aquestes han de complir quatre criteris: han de ser viables tècnicament; han de ser competència de l’Ajuntament; han de ser legals; i el seu cost no pot superar els 150.000 euros ja que cada bloc disposa d’aquesta quantitat en parts iguals. Les propostes es poden presentar fins al 31 d’octubre i els resultats es coneixeran el dia 28 del proper mes. Les opcions que sorgeixin es podran votar fins al 15 de desembre. Finalment, es coneixerà a què aniran destinats els 300.000 euros el 19 de desembre. L’any passat els ciutadans van decidir que la prioritat del municipi era l’adequació de les pistes d’atletisme. La segona proposta més votada va ser la millora dels camins rurals i, la tercera, l’eliminació de barreres arquitectòniques

Edicions locals