Ara Parets ERC critica Mingote per haver autoritzat el pagament d'un postgrau a una regidora del govern

Fonts municipals asseguren que és habitual finançar la formació del personal municipal o electes si té relació amb el lloc de treball

Política

Ara Parets ERC ha denunciat que l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, ha autoritzat carregar als comptes municipals els 1.680 euros del cost d’un postgrau que la regidora d’Hisenda i Recursos Humans, Paola Gratacós, ha estat cursant durant el curs 2015-2016 a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La regidora va estar matriculada el curs passat en un postgrau de comunicació i lideratge polític, una formació que va tenir un cost de 1.680 euros i que aquest estiu, un cop acabat el curs, l’Ajuntament ha abonat a la regidora per compensar-li el desemborsament que ella mateixa va fer anteriorment.

El decret d’autorització del pagament signat per l’alcalde al juliol considera que el postgrau cursat per la regidora és d'utilitat per al perfeccionament professional del personal del consistori, i es fonamenta en l’article 144 del reglament del personal al servei de les entitats locals, que preveu com a drets i deures dels empleats públics actualitzar i perfeccionar els coneixements i aptituds adients al lloc de treball que ocupen.

Segons fonts municipals, fa anys que hi ha formació per a treballadors i càrrecs electes a l'Ajuntament i és una pràctica normal que apareix als pressupostos, ja que es considera que aquestes formacions tenen un retorn directe per al municipi.

No obstant això, Ara Parets ERC considera que la formació no és específica de l’àmbit de competències de la regidora, i demana a Gratacós que torni a l’Ajuntament els diners del postgrau de lideratge polític. “Tenint una dedicació completa i un sou tan alt creiem que la formació de caire polític d’una regidora del govern se l’hauria de pagar ella mateixa o el Partit Socialista de Parets”, afirma el portaveu de la formació, Jordi Seguer.
 

Edicions locals