Parets recupera la Mostra de Teatre amb el nou projecte Bambolina

La mostra tindrà lloc els dies 17, 19 i 20 al Teatre Can Rajoler

Cultura

L’Associació Escena Educativa i l’Ajuntament de Parets han recuperat la Mostra de Teatre del municipi amb un format remodelat. El nou projecte d’arts escèniques ha estat batejat amb el nom de Bambolina i involucrarà 126 actors i actrius d’entre 4 i 60 anys dels cursos de teatre del municpi entre dissabte, dilluns i dimarts que ve.

En aquesta edició, hi han participat els alumnes dels tallers que imparteix el Casal de Can Butjosa –Petits, Joves, Grans i Adults, i el Grup de teatre en anglès–, i els estudiants de les escoles Lluís Piquer i Pau Vila.

L’objectiu de la mostra, segons apunta l’alcalde Sergi Mingote, és “deixar palès el gran potencial artístic que hi ha al municipi”. Mingote també destaca l’aposta del consistori per traspassar el protagonisme als futurs artistes paretans: “és molt més que teatre, és un espectacle artístic extraordinari ple de cares conegudes, protagonitzat, en bona part, per joves promeses de Parets.”. Per la seva part, Alfredo Rodríguez, coordinador d’Escena Educativa –una entitat local que treballa per fomentar el teatre com a eina educativa–, reconeix que “des del més jove fins al més gran hi ha posat il·lusió, esforç i talent.”

Fruit d’aquesta feina intergeneracional, l’escenari del Teatre de Can Rajoler obrirà el teló a nou obres diferents. Dissabte (19 h), es podrà veure Coloraina, El bosc encantat, Cinderella (interpretada en anglès) i Pedaços. Dilluns, a partir de la mateixa hora, es representarà Endrecem el cel, La gran cursa i El cel és l’escenari. L’últim dia, dimarts 20, es faran les funcions de Caos al plató i Viatge al Pol Sud. Les peces estan dirigides per Yamilé Miró, Verónica Valcarce, Diana Gheorghe, José Hervás i Arnau Oliver.

Edicions locals