Jordi Turull, de Parets, nou conseller de la Presidència i portaveu del Govern

L'exregidor paretà i fins ara president del grup parlamentari de Junts pel Sí és un dels dirigents del PDeCAT que més bé coneix els preparatius de l'1-O

Política

Jordi Turull, exregidor a Parets i actual president del grup parlamentari de Junts pel Sí, ha estat nomenat aquest divendres nou conseller de Presidència del Govern de la Generalitat, l’àmbit encarregat, entre d’altres, de l’autogovern, els mitjans de comunicació, els esports, les telecomunicacions, la ciberseguretat i la societat digital. També serà el portaveu del Govern català.

Llicenciat en Dret per la UAB, va ingressar a les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC) el 1983 i a CDC el 1987. Va ser regidor a l'Ajuntament de Parets del Vallès de 1987 a 2003, i cap de la llista a les eleccions municipals en tres ocasions –1991, 1995 i 1999–. Els anys 90 va ser diputat a la Diputació de Barcelona i director general de l’Incavol. Va ser president comarcal de CDC del Vallès Oriental del 2000 al 2004 i president de la federació de comarques de Barcelona de CDC.

 

També ha estat professor associat de la UAB, on ha impartit l'assignatura de Polítiques Sociolaborals; diputat al Parlament des de 2004, portaveu del grup de CiU al Parlament i president del grup parlamentari convergent. Actualment és president del grup parlamentari de Junts pel Sí.

 

Ara fa un any, Turull va renunciar a última hora a ser candidat a coordinador general del nou Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), la formació que va prendre el relleu a Convergència.

 

Turull, un dels dirigents del PDeCAT que més bé coneix els preparatius del referèndum de l'1-O, substitueix en el càrrec la fins ara consellera i portaveu del Govern Neus Munté, que deixa l’executiu. 

 

Edicions locals