L’escena alternativa del futur torna a projectar-se al parc de la Linera

El col·lectiu cultural paretà Binary Emotions Knights celebra la tercera edició del festival

Cultura

Amb la tercera edició, el Festival Parc de la Linera es consolida com a plataforma de les millors bandes de música alternativa emergent. En els dos anys de vida del festival, el col·lectiu organitzador, el paretà Binary Emotions Knights, ha sabut descobrir talents quan encara eren uns grans desconeguts per a la majoria de públic de l’escena independent, però que ara ja despunten en festivals com el Cruïlla o el Primavera Sound, com Cala Vento o The Crab Apples.

Aquest dissabte, ho tornarà a fer, i hi afegirà algunes novetats. Amb entrada lliure i gratuïta, la franja maratoniana que caracteritza l’esdeveniment –d’11 h a 2 h– s’omplirà amb més participants –una vintena de bandes– i més activitats matinals per als més menuts. A més,  enguany els paretans han aconseguit comptar amb el suport de Moritz, senyal inequívoc que el festival va de debò.

 

Trampolí de bandes ‘indie’
El cartell compta amb formacions com Opatov –guanyadors del concurs Proyecto Demo de Radio 3–, el duet Retirada!, Aloha Bennets White Hounds,La niña del Bigote, Keems, Espígol, el grup emo Coherence, la cantant de folk alternatiu Marta Knight, el pop electrònic de la jove Cabiria, o els més veterans Denegro Partizan.  


Les propostes de Km 0, de les quals el festival mai no s’oblida, estaran encapçalades per Evripidis and His Tragedies, un dels grups amb més currículum d’aquesta edició que hi arribarà acabat de tornar del Festival Internacional de Benicàssim. També hi actuaran Erràtico, Browinies, els DJ Nadadal o el CEM Maria Grever. Aquests últims obriran el festival a les 12.30 h amb SOCA, projecte noise del terrassenc Alfons Ferran.


Com en les altres edicions, a banda de les actuacions hi haurà activitats complementàries. Al matí, a partir de les 11 h, el públic familiar podrà anar fent boca amb tallers creatius. Durant tot el dia,  a més, es podrà visitar els estands musicals dels col·lectius i establiments locals Binary Emotions Knights, LGBT Parets,  La Guineu,  Sàtiro Studio i S’Ànima. Pel que fa al menjar i el beure, enguany el servei anirà a càrrec de Moritz i comptarà amb creps, gelats, pizzes, entrepans i, com no, cervesa de la marca.

Edicions locals