L’oposició de Parets recollirà firmes per evitar l’enderroc de Can Volart

El projecte de tercer carril de la C-17 preveu la demolició de la masia, Bé Cultural d’Interès Local

Societat

Sumem Parets, Ara Parets ERC, Nova Opció per Parets i Ciutadans van donar a conèixer dimecres el conjunt d’al·legacions que han presentat a la Generalitat i a l’Ajuntament en relació amb el projecte de millora de la C-17, “unes al·legacions que ens hauria agradat poder consensuar amb l’equip de govern”, apuntava Casandra García, de Sumem.

Una de les principals reivindicacions dels grups de l’oposició és evitar l’enderroc de la masia de Can Volart, tal com preveu el projecte de millora de la carretera C-17 redactat per la Generalitat. 

La masia, inclosa en el Catàleg del Patrimoni Local com a Bé Cultural d’Interès Local, “és un emblema de la C-17, ja que simbolitza l’entrada a Parets”, apuntava Rosa Martí, del NOPP, qui també criticava l’estat de deteriorament en què es troba actualment la construcció. 

Per això, els grups de l’oposició promouran una recollida de firmes entre els veïns per mirar de conservar la masia. “Si s’ajustés el traçat de la via no caldria enderrocar-la”, deien.

D’altra banda, els grups de l’oposició també consideren que la proposta de la Generalitat vulnera el Pla General d’Ordenació Urbana. “El planejament actual preveu traslladar la C-17 al costat del Circuit de Montmeló i deixar l’actual via com una carretera de connexió entre polígons”, recordava Rosa Martí, qui també criticava el nou vial d’accés que hi haurà a la C-17 des del polígon Llevant.

Accés en ‘scalextric’
Jordi Seguer, d’Ara Parets ERC, recordava per la seva banda que a l’entrada principal de Parets per l’avinguda Francesc Macià “es crearà un enllaç de dimensions considerables amb la construcció de tres rotondes noves”, un enllaç que “serà com un scalextric”, deia. “Aquest enllaç serà el més gran i potent de la C-17 després de Barcelona, i té tots els números perquè la carretera interpolar acabi passant per aquí”, afegia Martí.

Sobre el disseny de les noves rotondes, Seguer es mostrava sorprès pel posicionament de l’alcalde. “En una comissió informativa al juny denunciava les noves rotondes, i després les va donar per bones en la visita del conseller Rull a Parets”, deia.

Aposta per l'Eix del Tenes
Tot i que els grups de l’oposició consideren que la construcció del tercer carril de la C-17 és necessària per l’elevat trànsit que suporta la via, també consideren que l’Ajuntament hauria d’haver apostat per la construcció de l’Eix del Tenes –amb reserva de sòl al Pla General–, “una carretera que transcorreria paral·lela al riu, que descongestionaria la C-17 i que seria una alternativa a la interpolar”.

Per l’oposició, l’Eix del Tenes ordenaria la part oest del polígon Llevant, “donaria façana a un conjunt d’indústries i permetria un passeig fluvial que seria un pas endavant en la recuperació de l’entorn del Tenes”, apuntaven els grups.

 

Edicions locals