Francesc Jordana pren possessió com a nou rector de Parets

El nou mossèn de Sant Esteve de Parets es proposa potenciar els àmbits juvenils, la comunió i l’adolescència

Societat

Mossèn Francesc Jordana, fins ara rector de Santa Maria de Cardedeu i Sant Muç de Cànoves des de l’any 2009, assumirà oficialment la parròquia de Sant Esteve de Parets aquest dissabte, 7 d’octubre (20 h), en una cerimònia de presa de possessió que oficiarà el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sáiz Meneses. 

Jordana va ser ordenat sacerdot el 2002, i des d’aleshores ha passat per les parròquies de Ripollet, on va estar-hi quatre anys, i les de Cardedeu i Cànoves, on n’hi ha estat 11. Des del passat 6 de setembre ja és, de fet, el titular de Parets, i durant aquestes setmanes ja ha tingut els primers contactes amb la comunitat parroquial de Parets, que fins ara havia visitat puntualment. “L’acollida ha estat molt bona, he notat una actitud molt positiva i les expectatives que s’obren també són molt bones”, assegura el nou mossèn.

De fet, Jordana ha explicat que un dels primers contactes els ha establert amb l’escola Nostra Senyora de Montserrat, i en aquest sentit assegura que un dels seus principals objectius serà “potenciar l’àmbit juvenil, la comunió, l’adolescència i els joves”.  
 
Per la seva banda, el fins ara titular de la parròquia, Xavier Farrés, ha estat nomenat nou responsable de les parròquies de la Santíssima Trinitat i Mare de Déu de Gràcia de Sabadell, a més de la de Sant Fèlix, la més important de la ciutat amb milers de feligresos.

Xavier Farrés, que ha estat al capdavant de la parròquia paretana des del 2011, prendrà possessió del càrrec el diumenge 8 d’octubre, també amb la presència del bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sáiz Meneses. 

Nova campana per a Sant Esteve 
D'altra banda, el campanar de Sant Esteve de Parets comptarà amb una nova campana major, la Teresina. S’inaugurarà coincidint amb l’aniversari de la consagració de l’església el 13, 14 i 15 d’octubre. Els actes festius començaran el divendres 13 (19.30 h) amb l’eucaristia i la benedicció de la campana, presidida pel bisbe auxiliar Salvador Cristau.

El dissabte 14 (de 9.30 a 10.30 h) els veïns podran fer sonar la campana a la plaça de la Vila, i posteriorment es col·locarà al campanar amb diverses actuacions d’entitats. Diumenge 15 (11.30 h) se celebrarà l’eucaristia a la plaça de la Vila, s’estrenarà la campana i tindran lloc els parlaments i una actuació musical. 
 

Edicions locals