El govern de Parets vol forçar un traçat alternatiu de l'ampliació de la C-17 per protegir Can Volart

El govern ha presentat al·legacions al projecte d'ampliació de la C-17, que preveu l'enderrocament de la masia històrica

Societat

El govern de Parets (PSC-PDeCAT) ha presentat a la Generalitat tres al·legacions al projecte d'ampliació de la C-17 al seu pas pel municipi. Una d'aquestes demana que es revisi l'afectació de la masia de Can Volart –que el projecte preveu enderrocar– i vol forçar un traçat alternatiu per poder conservar l'edifici.

Aquesta al·legació coincideix amb una de les també presentades pels quatre grups de l'oposició de Parets (Sumem, Ara Parets, NOPP i Cs), que la setmana passada anunciaven que iniciaran una recollida de signatures per evitar l'enderroc de la masia, catalogada com a bé d'interès local.

Al ple d'aquest dilluns, es donava compte del decret d'Alcaldia amb què s'han presentat les al·legacions del govern local, que també demana que es doni solucions a l'afectació que pot suposar el tancament d'accessos previstos al projecte per a la mobilitat interna als polígons que tenen façana a la C-17.

Per últim, l'executiu local també reclama que es faci la previsió d'una partida per a la col·locació de noves pantalles acústiques a punts del traçat propers a habitatges ja existents.

L'oposició va lamentar que no s'haguessin presentat les al·legacions de manera conjunta, perquè "això hauria donat més força a les reclamacions davant la Generalitat", opinava Casandra Garcia, de Sumem Parets. Els grups també mostraven la seva inquietud pel fet que l'Ajuntament no hagi fet al·legacions a la creació d'un seguit de noves rotondes a l'entrada de Parets, "un scalèxtric que pot suposar el punt d'inici de la Interpolar, una carretera a la qual l'Ajuntament de Parets sempre s'hi ha negat", exposava el portaveu d'Ara Parets, Jordi Seguer, un argument que desmentia el regidor del PDeCAT, Raül Urtusol, qui assegurava que per part de la Generalitat "no hi ha cap plantejament per desenvolupar la Interpolar, almenys això és el que ens han explicat des de Carreteres".

Per la seva part, l'alcalde, Sergi Mingote, valorava el treball tècnic que s'havia fet en diverses reunions entre l'Ajuntament i Carreteres per aconseguir modificacions respecte al primer projecte presentat a finals de juny pel Govern català. D'aquestes modificacions, Mingote destacava, entre altres, la construcció de la passera per a vianants sobre la C-17 que "permetrà connectar el nucli de població amb el polígon i així gent que treballi a Can Volart hi pugui anar caminant o en bicicleta".

Edicions locals