Cs amenaça amb portar el regidor Urtusol a Fiscalia pel seu paper en l’1-O

El regidor del PDeCAT paretà assegura que l'acord de govern amb el PSC no corre perill

Política

El regidor de Cs de Parets, Manuel Losada, ha anunciat que portarà el regidor del PDeCAT, Raül Urtusol, davant la Fiscalia pel paper que el representant del PDeCAT va fer en la celebració del referèndum de l'1-O a Parets.

Losada ho anunciava en el ple de dilluns, en què assegurava disposar de fotos i proves que demostrarien que Urtusol “va portar les urnes a Parets i va portar les claus per obrir els col·legis a les 5 del matí i tancar-los a les 6 de la tarda”. Per la seva banda, Urtusol responia que l’1-O “vaig col·laborar en el procés amb la premissa que a Parets tothom que volgués pogués parlar i fer-ho amb pau social”, deia l’exconvergent.

Pacte amb el PSC
Urtusol també assegurava que l’acord de govern del PDeCAT amb el PSC a Parets no corre perill. Ho feia després que la portaveu del NOPP, Rosa Martí, li reclamés que trenqués l’acord pel posicionament del PSOE després dels fets de l’1-O. “Van ser els que van proposar el recurs per suspendre el ple del Parlament d’aquest dilluns i van assistir a la manifestació de diumenge amb forces ultra”, deia Martí.

En aquest sentit, Urtusol defensava la continuïtat del pacte perquè “és moment de sumar i no dividir. He treballat amb aquest equip de govern amb molta comoditat. Treballo pel meu poble i pel meu país i per mi no és perdre la dignitat estar amb el PSC al govern”, concloïa l’exconvergent.

El “silenci” de Mingote
Durant el debat al plenari, els grups de l’oposició van criticar el “silenci” de l’alcalde, Sergi Mingote, durant les setmanes prèvies a la celebració del referèndum i van coincidir en què el govern local havia decidit suspendre els plens previstos per evitar posicionar-se públicament sobre quin seria el seu paper l’1-O. 

La portaveu de Sumem Parets, Casandra Garcia, destacava i valorava que, finalment, a Parets es va poder votar en escoles –fet que demostra la complicitat municipal–, però criticava que durant tot l’1-O “no veiéssim l’alcalde”, a qui acusava de “no estar a l’altura”. “En un moment històric no pot mirar cap a una altra banda per por de perdre la cadira”, consideraven des de Sumem Parets. Per la seva banda, i des d’un punt de vista totalment contrari, Losada també criticava la “inacció” de Mingote a l’hora de “retirar dels carrers propaganda il·legal i evitar actes d’incivisme, com que s’empaperés la porta de l’Ajuntament i s’utilitzessin bancs públics per fer mítings”, deia. 

Davant l’allau de crítiques, Mingote responia que precisament aquest “perfil baix”, com ell mateix qualificava, mostrat les setmanes prèvies al referèndum “va propiciar que a Parets l’1-O fos un dia de convivència en què no va succeir res més enllà que la gent que es volia expressar ho pogués fer sense cap problema”, deia l’alcalde, que amb “responsabilitat institucional” considerava que amb l’actuació del govern local “no s’ha generat confrontació a la població”, concloïa. 
 

Edicions locals