Ara Parets demana al ple que rebutgi les acusacions d'adoctrinament a l'escola catalana

La formació ha presentat una moció sobre la campanya iniciada per Societat Civil Catalana

Política

Ara Parets Esquerra Republicana demanarà que el Ple de l’Ajuntament de Parets condemni de "manera enèrgica" la campanya endegada per l’entitat unionista Societat Civil Catalana (SCC) on es fomenta la recollida de queixes i denúncies de particulars referents al que consideren "adoctrinament a l'escola catalana".

L'entitat unionista ha demanat que es denunciïn el que consideren "símbols polítics" que suposadament hi ha en els centres escolars com ara estelades, pancartes de Somescola, murals, exercicis inadequats o fotocòpies de manuals que, segons SCC, falsegen la realitat.

Davant aquesta campanya, Ara Parets ERC ha presentat una moció per tractar en el pròxim ple ordinari de l'Ajuntament de Parets on "es vol donar suport a tots els membres de la comunitat educativa que fan possible l’actual model d’escola catalana i on es nega l’existència del suposat adoctrinament", diuen des d'Ara Parets ERC.

Ara Parets denuncia que tant Cs com el PSC "donen suport a SCC i en comptes d’allunyar-se dels atacs iniciats pel Partit Popular han afegit llenya al foc". Els independentistes ho exemplifiquen amb el fet que Ciutadans ha proposat la creació d’una agència estatal per controlar els continguts educatius a les comunitats, exigir "neutralitat ideològica" i garantir la "igualtat de drets lingüístics" amb l’objectiu, segons Ara Parets ERC de "liquidar l’autonomia educativa". Pel que fa al PSC denuncien que el número 2 de SCC, Álex Ramos, ocupi el quart lloc de la candidatura socialista de les eleccions previstes pel 21 de desembre.

En la moció, Ara Parets ERC insta tots els partits del Parlament de Catalunya que "no utilitzin la llengua catalana com a arma política en les seves campanyes electorals i que respectin l’autonomia educativa que té la Generalitat".

 

Edicions locals