Uns desconeguts despengen un llaç groc gegant de l'entrada de Parets

Un vídeo difós per Twitter mostra l'acció dels joves amb l'himne d'Espanya de fons

Societat

Uns desconeguts van retirar dijous a la nit el llaç groc gegant que l'ANC de Parets havia col·locat a la rotonda d'entrada al poble per demanar la llibertat dels presos polítics. Un vídeo penjat a les xarxes socials mostra com dos joves, tapats i encaputxats i amb una bandera espanyola, accedeixen a la rotonda amb una escala, s’enfilen al monument i despengen el llaç.

El cartell, penjat el diumenge 5 de novembre per membres de l'ANC i Òmnium al monument inaugurat fa poques setmanes en una de les rotondes de l’avinguda Francesc Macià, era una peça de fusta d'uns dos metres d'altura que simbolitzava un llaç groc per recordar els presos polítics amb imatges dels consellers empresonats i dels presidents de les entitats sibiranistes.

Segons es veu al vídeo, un dels joves puja a una escala i despenja el llaç, mentre que un altre el recull de terra i se l’emporta corrents. L'acció s'ha difós per les xarxes amb dues versions musicals diferents, una de les quals amb l'himne d'Espanya de fons amb lletra de José Maria Pemán, composta durant la dictadura de Primo de Rivera. 

L’acció dels encaputxats ha generat tota mena de comentaris a les xarxes socials, especialment de suport a l’acció dels joves i contra les reclamacions de llibertat per als presos polítics.


 

Edicions locals