Comença la reurbanització del Barri Antic de Parets

Les primeres fases afecten els carrers Travessera, Barcelona i Major

Societat

Les obres de reurbanització del Barri Antic de Parets, una de les grans apostes de l’equip de govern per aquest mandat, van començar dimecres. La intervenció suposa la conversió de bona part dels carrers del centre històric en un espai amb prioritat per als vianants amb l’objectiu de minimitzar la presència de vehicles i d’estimular l’activitat cívica i comercial, especialment al carrer Major.

El projecte complet de reforma del Barri Antic, redactat pel despatx Roselló/Sangenís Arquitectes i que s’executarà en tres fases continuades durant un any i mig, inclou els carrers Travessera, Barcelona, Major, Ferrer i Guàrdia i Aurora, una actuació que suposarà una inversió d’1,75 milions d’euros i la reurbanització de 5.135 metres quadrats al centre del poble.

Pel que fa a la presència de vehicles, la reforma suposa eliminar la cinquantena de places d’aparcament existents en aquests carrers i que el trànsit rodat que hi circuli sigui sobretot per accedir als aparcaments dels veïns, les urgències, la recollida d’escombraries i la càrrega i descàrrega.

Sobre això, el projecte no preveu cap espai exclusiu per als treballs de càrrega i descàrrega, però sí franges horàries de lliure accés a aquest efecte i amb una durada màxima de 20 minuts. A més, els vials seran de plataforma única i no hi haurà segregació entre vehicles i vianants.

La reurbanització del Barri Antic també suposarà la renovació de bona part del clavegueram de la zona, excepte el del carrer Barcelona, així com el soterrament i la renovació de bona part dels serveis, com l’aigua, el llum, el telèfon, les telecomunicacions i el cablejat de l’enllumenat públic.

El regidor de Serveis Territorials, Francesc Juzgado, ha explicat que les dues primeres fases de l’obra –que inclouen la reforma dels carrers Travessera, Barcelona i Major i que s’allargaran 12 mesos–, “s’han dividit en cinc subfases per evitar al màxim les molèsties als veïns”.

Així, per exemple, el tram del carrer Travessera en el qual s’ha començat a actuar aquesta setmana “ja tindrà una plataforma de formigó al gener”, de manera que s’hi podrà transitar “tot i que quedarà pendent d’instal·lar-hi els panots, el mobiliari urbà i de plantar-hi l’arbrat”.  

Un cop acabada la intervenció en aquests carrers s’afrontarà la reurbanització dels carrers Ferrer i Guàrdia i Aurora, unes obres que duraran a l’entorn de sis mesos. 
 

Edicions locals