Parets Corre perquè els nens juguin

Es presenta la segona edició d'aquesta marxa solidària

Esports

Avui s'ha presentat a la Sala de Plens de l'ajuntament la segona edició de la marxa solidària Corre Parets, sota l'eslògan "Si tu corres, ells juguen". Tots els diners recaptats aniran destinats a comprar joguines per als nens més desfavorits.

"Mantenir-se és més difícil que começar", amb aquestes paraules ha iniciat la presentació Sergi Mingote, alcalde de Parets, que ha estat acompanyat per Maria Antonia Cladellas, representant de Don Dino, i Andrea Quintana, de Càritas. Mingote ha volgut remarcar que no és una cursa, sinó una trobada familiar que "es pot fer caminant i amb nens, perquè és imprescindible que els més petits sàpiguen el que s'està fent, perquè més important que l'esport, és educar en valors". La sortida es farà el dia 24 a les 10 h des de les pistes d'atletisme, i es repartirà a tots els participants una samarreta tècnica i una barba i un barret de Pare Noel, cortesia de la botiga de joguines. "Tots els diners que es recaptin aniran destinats a Carites, perquè les despeses d'organització va a càrreg de l'ajuntament i de Don Dino". 

En la primera edició, 180 famílies es van beneficiar dels diners recaptats, enguany ja n'hi ha apuntades a les llistes de Càritas un centenar, a les que se'ls ha fet redactar una carta en la que demanen el que volen. "L'ideal seria que aquesta cursa pogués desaparèixer o destinar-la a altres motius perquè no hi hagués ningú que la necessités", diu  Andrea Quintana, però recorda que de moment és molt necessària i que "farà un dia màgic per a molts infants que no el tindrien".

El recorregut serà de 7 km, que transcorreran per l’anella esportiva. i enguany s'espera que hi participin 500 persones (200 més que l'any passat). L'alcalde convida a "tota la gent de Parets i de pobles dels voltants que s'hi sumin, ja que tenim vocació comarcal i cada un de nosaltres hem de posar el nostre granet de sorra perquè la solidaritat estigui al carrer".

Les inscripcions costen 3 euros i es poden fer al Centre Cultural Can Rajoler, al Poliesportiu Joaquim Rodríguez i a la Piscina Miquel Luque fins el dia abans de la cursa, però des de l'organització es recorda que les places són limitades.

Edicions locals