Parets, a punt per un Nadal molt musical

El cartell oferirà concerts que aniran del cant coral tradicional a la lírica passant pel flamenc

Cultura

Concerts d’estils variats i per a un públic ampli. Aquesta és l’oferta musical de l’agenda nadalenca a Parets, que, aquest cap de setmana s’iniciarà amb el darrer dels concerts de la gira d’actuacions que ha fet la Coral Sant Jordi per diversos equipaments del municipi. En aquest cas, el cor actuarà a les 16.30 h al Casal Sant Jordi.

Dissabte arribarà el toc més folklòric amb la celebració de l’anomenada Zambomba Flamenca, una activitat que organitza el Coro Rociero Alborada de la Casa de Andalucía de Parets amb la col·laboració dels cors rocieros de Polinyà i la Llagosta. El concert, en què es podran sentir nadales típiques del sud de la península, serà a la plaça Doctor Trueta a partir de les 17 h.

Diumenge serà el torn del tradicional concert de Nadal a càrrec de la Societat Coral Art i Unió, una entitat centenària pertanyent a la Federació de Cors de Clavé que actuarà a l’església de Sant Esteve a les 11.15 h. A continuació, la coral oferirà el concert al pessebre monumental que es troba sota la plaça de la Vila.

Moment per a la lírica
Per Sant Esteve, l’escenari l’omplirà la l’Associació d’Amics de l’Òpera del Vallès Oriental, una entitat que promou la difusió de la cultura lírica i operística, i que oferirà un recital especial amb motiu del desè aniversari de l’entitat. Serà dimarts a les 12 h a l’església de Sant Esteve. 

Diumenge, el segon Corre Parets
Amb l’eslògan Si tu corres, ells juguen, diumenge se celebrarà cursa solidària Corre Parets, que arriba a la segona edició i que recaptarà diners per comprar joguines per als nens més desfavorits.

La sortida es farà a les 10 h des de les pistes d’atletisme, i es repartirà a tots els participants una samarreta tècnica i una barba i un barret de Pare Noel, cortesia de la botiga de joguines Don Dino, que col·labora en la iniciativa.

Tots els diners que es recaptin aniran destinats a Càritas, i les despeses d’organització les assumeixen l’Ajuntament i Don Dino. En la primera edició de la cursa 180 famílies es van beneficiar dels diners recaptats.

Cagatió al pavelló
Els infants paretans també tindran el seu moment per fer cagar el tió, tot i que serà una mica més tard d’allò habitual. Serà dimarts, per Sant Esteve, a partir de les 12 h al pavelló poliesportiu, on tots els infants que ho vulguin podran picar i cantar a en Teia, el tió de la comissió, que cagarà obsequis per a tothom. L’activitat estarà amenitzada pel grup d’animació infantil La Companyia.

Pista de gel fins al 7 de gener
Des d’aquest divendres i fins al 7 de gener, la plaça Doctor Trueta disposarà d’una pista de gel sintètic, una iniciativa a càrrec de l’Ajuntament i l’Associació de Serveis i Comerços de Parets (ASIC). L’ús de la pista, que tindrà una mida de 8x14 m (112 m2), serà gratuït i l’horari serà de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Aquesta és una de les novetats més destacades de l’agenda nadalenca paretana.

Pastorets amb la Riallera
El clàssic de Folch i Torres, els Pastores, torna a Parets de la mà dels infants i joves de la companyia Riallera de Joves Paretans, que actuaran dimarts, dia de Sant Esteve, a l’escenari del teatre de Can Rajoler (19 h). Amb el títol Pastorets, cap a Parets, el grup ofereix la seva versió d’aquest espectacle nadalenc que es fa a la població des de fa set anys. La recaptació serà per a La Marató.Edicions locals