L’Ajuntament de Parets subvencionarà la creació de noves empreses

Aquesta iniciativa complementa el servei d'assessorament que l'Ajuntament de Parets ja ofereix als nous emprenedors del municipi

Economia

L’Ajuntament de Parets ha obert una convocatòria d’ajuts a l’emprenedoria per fomentar l’autoocupació i la creació d’empreses al municipi. Concretament, el consistori ha previst una partida de 10.000 euros que destinarà a subvencionar la creació d’empreses, de manera que es complementa el servei d’assessorament i suport que ja oferia fins ara als emprenedors del municipi.

Tots els projectes empresarials iniciats des de l’1 de gener de 2017 per ciutadans empadronats a Parets es poden beneficiar d’aquesta subvenció de 1.500 euros si han partit d’una situació d’atur, han estat assessorats pel servei ParetsEmpreses i han establert a Parets la seu fiscal de la seva activitat.

La subvenció s’atorga per sufragar les despeses generades per l’alta fiscal del projecte, per la contractació de serveis d’assessorament i gestoria, per satisfer les quotes resultants del pagament de les contribucions al règim especial de treballadors autònoms i com a ajuda al lloguer del local on es desenvolupi l’activitat (rendes i despeses de contracte a excepció de l’import de la fiança, que no és subvencionable).

Durant aquest any, s’han creat a Parets fins a vuit empreses amb el suport i l’assessorament de l’Ajuntament, cinc societats limitades i tres treballadors autònoms, i el servei de suport a l’emprenedoria ha format i orientat 61 persones i ha assessorat fins a 27 veïns de Parets de com crear i organitzar una empresa.

D’altra banda, el consistori també ampliarà durant el 2018 la partida destinada a ajuts a la contractació, que arribarà fins als 95.000 euros. En els quatre anys de funcionament dels ajuts, l’Ajuntament ha subvencionat 411 contractacions al municipi.
 

Edicions locals