Les pistes de gel de Parets i la Llagosta atrauen uns 7.000 patinadors

Les instal·lacions han funcionat durant les festes de Nadal

Cultura

Uns 7.000 patinadors han aprofitat les pistes de gel que enguany s'han instal·lat a Parets i la Llagosta en coincidència amb les festes de Nadal. En tots dos casos la instal·lació s'ha dut a terme gràcies a la col·laboració de les associacions de comerciants i dels respectius ajuntaments.

A Parets, des del 22 de desembre i fins al 7 de gener, la pista de gel sintètic instal·lada a la plaça Doctor Trueta va acollir fins a 5.000 patinadors. La pista comptava amb una superfície de 106 metres quadrats i amb una capacitat mitjana de 20 persones. Els torns eren de 30 minuts, des de les 10 del matí fins a les 14 hores del migdia i des de les 16 a les 20 hores del vespre.

L’alcalde de Parets del Vallès, Sergi Mingote, ha valorat molt positivament l’ús ininterromput i massiu que se n’ha fet de la pista, especialment “per veure gaudir tants nens i nenes i famílies senceres que han omplert de somriures, il·lusió i alegria el nostre poble”. La intenció de l’equip de govern és repetir l’any vinent, però instal·lant la pista al centre del poble, de forma que sigui itinerant.

A la Llagosta, segons les dades facilitades per l'Associació de Comerciants i Serveis (ACIS) de la Llagosta, més de 2.000 persones han passat durant les dues setmanes que la pista de gel ha estat oberta a la plaça d'Antoni Baqué, més les gairebé 2.500 persones de públic fora de la pista. Aquesta ha estat la primera vegada que la Llagosta ha disposat d’aquest tipus d’instal·lació. El president de l’ACIS, Héctor Gil, diu que ara "s’ha de fer un balanç amb els comerços col·laboradors. Sí que el fet que els tiquets es venguessin directament als comerços ha generat tràfic als punts de venda, que era un dels objectius. Ara, s’ha de veure si això s’ha traduït en caixa, encara no ho sabem".

La pista de gel sintètic es va obrir el 18 de desembre i, inicialment, estava previst que funcionés fins al dia 24. Tot i això, va sorgir la possibilitat d’ampliar més l’experiència i la bona acollida de la iniciativa comercial va fer que es decidís ampliar una setmana més el seu funcionament.

L’ACIS va posar en marxa aquesta proposta nadalenca amb un doble objectiu, dinamitzar la vida comercial de la Llagosta i organitzar una activitat nova a la nostra localitat. L’Ajuntament de la Llagosta ha fet possible tirar endavant aquesta iniciativa avançant els diners que costava la instal·lació, que posteriorment tornarà l’ACIS amb els ingressos que hagi obtingut per publicitat i per altres vies.

El Consistori també s’ha fet càrrec del subministrament elèctric necessari per al funcionament de la pista de gel sintètic. L’alcalde, Óscar Sierra, s’ha mostrat "molt content amb aquesta pista de gel, que ens ha donat una il·lusió extra durant aquestes festes nadalenques. És d’agrair l’esforç que ha fet l’ACIS. Esforç al que s’ha sumat l’Ajuntament, fent possible que s’ampliés una setmana més veient l’èxit que tenia la pista de gel".
 
 

Edicions locals