Parets recuperarà dos pous per reduir la compra d'aigua a Aigües Ter Llobregat

Es recuperarà el pou del passeig de la Ribera i s'arranjarà el de Can Riera per incrementar l'abastament propi

Societat

L’Ajuntament de Parets actuarà pròximament en dos pous d’aigua del municipi. Un és un pou situat a la zona sud-oest del municipi, a la confluència entre el passeig de la Ribera i el carrer de la Salut, i l’altre està situat a l’espai de Can Riera. Les dues actuacions es faran parcialment subvencionades per Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

El primer projecte preveu la recuperació de l’activitat del pou del passeig de la Ribera, actualment en desús, mentre que al pou de Can Riera, que aporta el 7% de l’aigua del municipi, s’hi faran actuacions de manteniment, neteja i millora de l’accessibilitat.

D’altra banda, en el marc de les subvencions de l’ACA per a la millora del control dels cabals subministrats en alta, l’entitat també farà una aportació per a la instal·lació d’equips de mesura i telecontrol a la sortida dels dipòsits que permetin conèixer amb precisió el rendiment de la xarxa i detectar de forma efectiva possibles avaries o pèrdues de cabal.

L’actuació serà semblant a la que fa pocs anys va permetre potabilitzar l’aigua d’un pou contaminat per l’activitat industrial com el Garbí, situat a la Riera Seca de Mollet, que havia quedat en desús per la mala qualitat de l’aigua.

L’objectiu és incrementar les fonts d’abastament pròpies per reduir la compra d’aigua en alta a Aigües Ter Llobregat, a la qual l’Ajuntament de Parets destina cada any uns 600.000 euros anuals –per al 60% de subministrament d’aigua potable al municipi–.
 

Edicions locals