Parets posa en marxa un cens d'autònoms per facilitar la contractació de serveis

La mesura pretén relacionar de manera més directa les necessitats de l'administració i les empreses amb els serveis dels autònoms locals

Economia

L'Ajuntament de Parets ha presentat aquest dimarts el nou cens d'autònoms del municipi, una eina que ha de servir, segons l'alcalde Sergi Mingote, per conèixer i tenir registrats els professionals de Parets disposats a oferir els seus serveis tant a l'Ajuntament com a la resta d'empreses del municipi i per donar més oportunitats a aquests professionals.

Els autònoms que vulguin formar part d'aquest cens –es calcula que al municipi n'hi ha més de 200–, han d'inscriure's omplint un formulari a Parets Empreses, sol·licitar-lo a promocio.economica@parets.cat, o bé omplir-lo directament al web municipal de Parets. D'aquesta manera, els inscrits tindran coneixement d'una manera més ràpida de les oportunitats de contractació pública i de treball per a altres empreses que puguin sorgir al municipi.  

A més, està previst que els inscrits puguin participar en una sessió formativa el proper 24 d'abril (18 h) a les dependències del Servei Local d'Ocupació de Parets (SLOP) per reforçar la col·laboració entre els mateixos autònoms i entre ells i l'administració i altres empreses. 

L'objectiu: crear ocupació
En la presentació del cens, l'alcalde Sergi Mingote explicava que aquest tipus de polítiques actives d'ocupació són les que han propiciat que actualment el nombre d'aturats al municipi sigui de 901 persones, mentre que ara fa cinc anys era de gairebé el doble, 1.706 persones. "En aquest cas alineem les necessitats de l'administració i les empreses amb les necessitats dels professionals", deia Mingote. 

Pel que fa a la contractació pública, el regidor de Territori, Francesc Juzgado, explicava que l'any 2016 l'Ajuntament va destinar 70.000 euros a contractar professionals per fer diverses tasques de manteniment (paleteria, pintura, lampisteria...), i l'any 2017 va destinar-hi 160.000 euros. "Els últims anys l'Ajuntament ja ha procurat contractar autònoms i petites empreses locals, però ara, amb aquest cens, la relació ha de ser més fluïda". 

Per a Toni Fernández, regidor de Desenvolupament Econòmic, Ocupació i Turisme, un altre dels propòsits és posar en valor la feina dels autònoms. "És un col·lectiu amb moltes dificultats dins del món laboral, i el que cal és que fer-se autònom sigui una opció amb valor, no l'últim recurs per a les persones que no han trobat una altra sortida en el mercat de treball", deia. En aquest sentit, la contractació d'autònoms per part de l'administració pot ajudar a generar ocupació i a consolidar petites empreses.

Un cens útil per a totes les empreses
D'altra banda, mitjançant la intervenció de Parets Empreses i de l'SLOP, no només l'administració local tindrà accés al cens, sinó que també la resta d'empreses del municipi podran accedir-hi i conèixer l'oferta de professionals de Parets. "Sovint els autònoms tenen dificultat per accedir a grans empreses i oferir-los els seus serveis; amb aquest cens pretenem que la relació sigui més fàcil i directa", deia Mingote. "És diferent anar sol que acompanyat, i per això volem acompanyar i donar força als autònoms", afegia.

L'Ajuntament de Parets ha enviat una carta a tots els autònoms del poble per tal que abans de l'estiu ja es pugui disposar d'un cens prou ampli per presentar a la resta d'empreses del municipi. 
 

Edicions locals