Sumem, ERC i NOPP volen que l'Ajuntament reclami la llibertat dels polítics empresonats

L’oposició d’esquerres sol·licita una Junta de Portaveus urgent per expressar el seu suport als familiars dels presos polítics catalans i reclamar la seva llibertat

Política

Pancarta de les JERC penjada fa unes setmanes al ple municipal
Pancarta de les JERC penjada fa unes setmanes al ple municipal

Parets del Vallès

Ara Parets ERC, Sumem Parets i Nova Opció per Parets han demanat la convocatòria urgent d’una Junta de Portaveus per sotmetre a aprovació una moció que han consensuat les tres forces d’esquerres de l’oposició “en defensa dels drets civils i polítics, i per la llibertat dels presos polítics i exiliats’.

Les tres forces denuncien l'empresonament, que qualifiquen d'"injust" d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, la retenció de Carles Puigdemont i l'exili "forçós" de Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig, Clara Ponsatí i Anna Gabriel, als que s'hi ha afegit l'ingrés de nou a presó de Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull, i l'exili de Marta Rovira.

La moció exigeix “la posada en llibertat immediata de les preses i presos polítics i el retorn amb totes garanties polítiques de les persones exiliades”. Alhora defensa “la dignitat i la sobirania de les institucions catalanes i denunciem la intolerable situació de judicialització de la política que afecta tota la societat civil, les institucions i els debats parlamentaris”.

Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP fan una defensa “dels drets polítics de tots els diputats i diputades escollits democràticament, així com dels representants de la societat civil i els membres del Govern” i denuncien altre cop la vulneració de drets civils, fonamentals i polítics que afecta tota la ciutadania de Catalunya.

També fan una crida als "demòcrates de Catalunya, dels Països Catalans i de la resta de nacions de l'Estat espanyol i també d'Europa" a mobilitzar-se de forma "pacífica, democràtica, massiva i transversal en defensa dels drets civils i polítics".

En l’àmbit local, la moció expressa la solidaritat amb els familiars de tots els presos i exiliats polítics, en especial del paretà Jordi Turull, "empresonats injustament per haver complert el mandat democràtic expressat en el referèndum de l’1 d’octubre", apunten a la moció, que exigeix que "es respectin els drets polítics de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull, proposats fins ara en les sessions d’investidura".

La moció torna a demanar la col·locació al balcó de la Casa de la Vila d’una pancarta que digui ‘Llibertat Presos Polítics Catalans’, proposta rebutjada pel Partit Socialista el gener de 2018 i demana que l’Ajuntament de Parets s’adhereixi al Front Polític contra la repressió de l’Estat espanyol promogut pel president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

Edicions locals