Un crèdit de 6,5 milions per evitar la dissolució de Dogi

La companyia tèxtil, amb seu a Parets, va adquirir al desembre per tres milions d'euros una altra firma paretana, Ritex 2002

Economia

Un crèdit de 6,5 milions per evitar la dissolució de Dogi
Un crèdit de 6,5 milions per evitar la dissolució de Dogi

Parets del Vallès

La fàbrica tèxtil Dogi, amb seu al polígon Can Volart de Parets, evitarà la dissolució de la companyia gràcies a un crèdit de 6,5 milions d’euros que ha obtingut Sherpa Capital, el fons d’inversió que controla l’empresa, segons ha informat aquesta setmana la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El préstec arriba després que una auditoria externa independent detectés un forat de gairebé 5,5 milions d’euros als comptes de la companyia, ja que els seus fons propis havien quedat per sota de la meitat del seu capital social. Si aquest forat s’hagués mantingut, Dogi podria haver entrat en una causa tècnica de dissolució.

Davant d’aquesta situació –la llei mercantil obliga a solucionar aquests desequilibris–, el fons d'inversió Sherpa Capital ha optat per recapitalitzar la companyia a través d’un préstec participatiu, un model en què el deute passa a ser part dels recursos propis i el creditors passen a ser socis, ja que el préstec es converteix en participacions de l’entitat. Aquesta operació permet restituir el patrimoni net a efectes mercantils i assegura la recapitalització de la companyia.

Dogi, una de les firmes catalanes que darrerament ha traslladat la seva seu social a Madrid, va tornar als números vermells l’any passat, quan va tancar amb unes pèrdues de 7,08 milions d’euros en comparació amb els guanys de 119.000 euros de l’any 2016.

Actualment, el grup està implementant un pla de reorganització i integració que s’espera que tingui un impacte de 5,7 milions d’euros per aquest 2018.

Dogi incorpora Ritex 2002

Al desembre, Dogi, a través de la seva filial Elastic Fabrics, va adquirir el 100% de les participacions socials de l'empresa de disseny i comercialització de teixits i peces tèxtils Ritex 2002, també de Parets, a la qual va valorar en tres milions d'euros per les seves perspectives de creixement.

Ritex 2002, que opera a Espanya i en mercats internacionals, va registrar el 2016 unes vendes de 7,4 milions d'euros, una xifra que preveia superar el 2017 amb una facturació propera als 8 milions d’euros.

L’adquisició d'aquest competidor –la quarta compra empresarial duta a terme en un any i mig, després dels proveïdors Treiss i Busmartex, així com el fabricant textil QTT– formava part de l’anunciada estratègia de Dogi de crear un gran grup tèxtil tant a base d'adquisicions com de creixement orgànic, una estratègia d’expansió que pretén consolidar un gran grup tèxtil de 200 milions d'euros el 2020 i que aplica des que la firma va ser adquirida pel fons d'inversió Sherpa Capital.

 

Edicions locals