La primera edició de l’Endevina-la es tanca amb prop de 450 participants

Els premis es van lliurar ahir durant la celebració de la diada de Sant Jordi

Cultura

Aspecte que presentava la plaça de la Vila ahir a la tarda durant la diada de Sant Jordi.
Aspecte que presentava la plaça de la Vila ahir a la tarda durant la diada de Sant Jordi.

La primera edició del concurs Endevina-la per fomentar l’ús del català al comerç local s’ha tancat amb un balanç de 434 participants que van lliurar 1.768 butlletes a les 32 botigues participants.

Recordem que cada establiment tenia un cartell amb un jeroglífic que calia resoldre. I només vuit dels participants van completar el circuit de 32 endevinalles. I d’entre ells només un va aconseguir encertar correctament les 32 paraules amb tots els accent, guionets, apòstrofs i dièresis correctament escrites. Es tracta d’Aitor Castanyeda qui, per tant, va ser el guanyador del gran premi d’un val de 100 euros per bescanviar a les botigues participants.

L’altra val de 100 euros es va sortejar entre tres participants que en van encertar 31 de les 32, i el premi va recaure en Teresa Esteve. Per que fa al premi der majors de 12 anys d’una entrada doble per un espectable de Can Rajoler (en concret, per l’obra ‘Mala broma’ que es representarà el 20 de maig), va ser per Àngels Gallardo; i l’entrada doble per un espectacle familiar del cicle Rialles pels participants menors de 12 anys, va ser per Gemma Bosch. Així mateix, també es van lliurar els reconeixements del ‘Club dels Superlectors’ als usuaris més actius de les biblioteques municipals, i els de ‘Parets Poble Lector’ als centres educatius per fomentar la lectura entre els seus alumnes.

Els actes de la diada de Sant Jordi es van completar amb un homenatge de Niu d’Art Poètic a Joan Navarro, que havia guanyat en 7 ocasions diverses trobades de rapsodes i que va morir el passat mes de gener, i es van tancar amb l'espectacle 'Ànimes de foc' de la colla del Diables.

Edicions locals