S’inicien les obres del parc del Sot d’en Barriques

Amb una inversió d’1,4 milions d’euros i una afectació de 10.000 m2, es tracta d’una de les actuacions urbanístiques més importants de la legislatura

Societat

Ja han començat els moviments de terres a la zona del costat de l'ambulatori.
Ja han començat els moviments de terres a la zona del costat de l'ambulatori.

Les obres del que serà el futur parc del Sot d’en Barriques han començat aquesta setmana. La previsió és que la nova zona d’oci estigui acabada a l’estiu, i que l’actuació es completi a l’octubre amb la plantació de més de 150 arbres.

De moment, després del tancament de la zona, la maquinària pesant ja ha començat els moviments de terres. El nou espai contempla zones per a persones de totes les edats on destaca un àrea amb jocs d’aigua, ja que aquesta va ser l’opció triada pel procés participatiu que es va obrir. De les 3.000 persones que van votar, 1.867 van optar per l’opció ‘jocs i aigua’ enfront de l’altra opció: ‘passeig i descans’, que va rebre 927 suports.

En qualsevol dels casos, es tractava de convertir aquest ampli solar de l’espai central en “un pulmó verd pel poble”, en paraules del regidor d’Urbanisme, Francesc Juzgado. Per això la intervenció no es completarà del tot fins la tardor, "perquè és quant els arbres poden arrelar". Arbres que seran "joves: acabats de plantar tardarien anys a crèixer, i massa vells arrelen malament". D'aquesta manera es podrà crea aquesta zona verda de forma ràpida. "Fins ara només hi havia una petita zona de jocs infantils, però la resta era un descampat”, afegeix.

Reubicació d’esdeveniments

Amb tot, però, els darrers anys aquest gran descampat de 10.000 metres quadrats havia servit per acollir tot tipus d’actes populars, festes, fires, concerts o carpes de circ. Per tant aquests esdeveniment “es reubicaran a d’altres espais del municipi”. El primer d’ells que ve per calendari és l’Eixamplem la Festa, els actes que es fan a l’Eixample des d’un parell de setmanes abans de la Festa Major (que centra els seus actes al Barri Antic). “I de moment, ja tenim totes les activitats reubicades a d’altres espais. Tot i que el Sot d’en Barriques era un espai ideal, això també ens servirà per poder descentralitzar-ho tot d’un únic espai”, afirma el regidor.

Amb 1,4 milions d’euros pressupostats, es tracta de la segona actuació més important a nivell d’inversió de la present legislatura, només superada per les diverses fases de reordenació vial del Barri Antic, que sumen 1,7 milions.

Edicions locals